Azt nem tudtam, hogy vállalkozói nélkül is lehet ..de elhiszem :)
Azt tudom, hogy a piacon nem feltétlenül azért nem adnak, mert nem kell, de abban biztos vagyok, hogy a nénike aki helyjegy ellenében árulhat nem kell, hogy számlát adjon !
A piaci kofa szerintem nem ad számlát , mivel a piacon legálisan árulhat .Legalábbis nálunk nem ad az egyszerű kofa ... Én úgy tudom, hogy számlatömböt csak vállalkozói igazolványra adnak ki , sőt ez 100 %-hogy így van , mert épp a múlt héten vásárolt előttem számlatömböt egy férfi a papír boltban és kérték tőle a vállalkozói igazolványt , mert hogy azon szerepel egy számsor amire kiadható a számlatömb !
De nem olyan egyszerű mint gondolnánk,mert permetezési naplót kell vezetni.Nem árt megkérdezned a falugazdászt nehogy nagyobb legyen a károd mint a hasznod!
Ha nagyobb tételben árulod mindenképp számlát kell adjál , mert ugye az apeh felé be kell vallanod . Ha csak úgy fű alatt árulod, mint pl házaknál a tojást vagy stb ..akkor kijátszható . Ha van őstermelő ahogy írod ..akkor szerintem egyszerűbb a dolog ,mert csak a vállalkozóit kell kiváltani szerintem .
Ha szezonális gyümölcsöt-zöldséget árulnék itthon mondjuk sátor alatt,akkor ahhoz kell engedély?Be kell jelenteni?Vagy csak úgy elkezdhetem árulni minen bejelentés nékül?(apukám nevén menne mert ő őstermelő)
Dinnyét,sárgabarackot,burgonyát,őszibarackot,paprikát,hagymát és paradicsomot árulnék.Esetleg később almát vagy szilvát.
Szerintetek jó ötlet?
Valaki csinál hasonlót közülletek?
Tudnátok némi felvilágosításban részesíteni ez ügyben?
Előre is köszi az értelmes szidalmazástól mentes válaszokat.