Szezámmagos sós ropogós recept
A Szezámmagos sós ropogós hozzávalói:30 dkg tk. tönkölyliszt
1 kis pohár joghurt
25 dkg teavaj
só
szódabikarbóna
A Szezámmagos sós ropogós elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órára hűtőben pihentetjük. Lisztezett munkaasztalon kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Sóval, szezámmaggal megszórjuk. ujjnyi vastag csíkokra vágjuk derelyevágóval, vagy pizzavágóval. Kivajazott, lisztezett tepsiben sütjük előmelegített sütőben.
Én nem mindig pihentetek órákat.
Ezt a tésztát már édesre is készítettem. Egy kicsi xilitet tettem a tésztába. Tölteléknek lehet karobos-xilites, fahéjas-xilites, kókuszos-xilites. Kinyújtottam, megkentek kis vajjal, és megszórtam valamelyik töltelékkel, majd feltekertem, és fél-1cm-esre vágtam. Kis csigákat sütöttem.
(Képek megtekinthető az adatalapomon!)
Kategória: Receptek candidásoknak receptjei
A receptet beküldte: ttimeaa, 2011. szept. 29. 19:28
A szezámmagos sós ropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.