Szex mensi alatt? (beszélgetés)
ne ezt nekem még a dokim sosem mondta, pedig szóba került ez is.
Csak hogy szülés után kell kihagyni 6 hetet a fertőzésveszély miatt, amint te is leírtál, mert nyitva van a méhszáj, de "sima" menstruációnál is ez lenne? hmmm
Persze, nagyon szívesen.
A menstruáció alatti szex azért veszélyes, mert olyankor nyitva van és védtelen a méh a kórokozókkal és fertőzésekkel szemben. Hiába védekezik az ember például óvszerrel, nem (csak) az az alapprobléma, hogy a partner bármit átadhat. Hanem az,hogy a hüvelyben vannak bizonyos baktériumok (néha olyan apróbb fertőzések is,amikről az ember nem is tud, mert nincs tünete), de ezeknek a hüvelyben van a "helyük", nem pedig a méhben. Szex alatt pedig a behatoláskor ezek a baktériumok szépen egyenesen bepumpálódnak a méhűrbe, ami nagyon komoly betegségeket okozhat később. Természetesen ez nem mindig vezet bármi bonyodalomhoz, de jobb félni, mint megijedni. Sokszor bizonyosodott be, hogy egyes meddő nőknél nagy százalékban az vezetett megtapadási és egyéb problémákhoz,hogy folyamatosan éltek nemi életet a menstruáció alatt.
persze ettől még nem kell,hogy mindenki megtartóztassa megát, de orvosi szempontból egyáltalán nem ajánlott, mert veszélyes lehet.
erről még nem hallottam, hogy ez meddővé tenne...
Szülés után azért tényleg necces, mert nyitva van a méhszáj stb-stb, az orvosok 6 hetet ajánlanak, mi 3 hetet bírtunk, semmi bajom nem lett végül... de tudom rosszak vagyunk, mert nem szabadott volna blablabla.
Ami az alaptéma: ha mind2 félnek OK akkor miért ne? Én van hogy akkor jobban is kívánom, páromat nem zavarja, még annyira sem mint engem...
Alább írta valaki, hogy akkor nem védekezik... háát én így lettem anya, persze utólag nem bánom, csak azért meglepődtem, amúgy a dokim is, mert tényleg nem jellemző, de elég lutri
Miert zavartatta volna magat, en sem szoktam?? A kulcs a tisztalkodas, az tenyleg nem art elotte. Engem cseppet sem zavar a tampon zsinorja, ki meg nem jon semmi. En nem csak puszilgatni szoktam, hasznalom a nyelvemet, mint maskor is.
Persze minden ferfi (es no) mas, van olyan haverom, akit az is zavar, ha a penisze veres lesz, ezert nem csinalja olyan lannyal, aki menstrual. Nekem ezzel sincs bajom, le lehet mosni. :-))
Azt en is tobb notol halottam, hogy nagyobbat tudnak akkor elvezni, meg azt is, hogy nagyon kivanjak a szexet, ki az elejen, ki a vegen, vagy vegig, van, aki meg egyaltalan nem. Szoval szerintem semmi rossz nincs benne, ha mindket fel szivesen csinalja, es senkinek sem kenyszer, akkor hajra.
Nem azt írtam, hogy ez marha jó, meg követendő... Erről szól a fórum, hát, leírtam...
Minket nem zavar a dolog, mert semmiféle gusztustalansággal nem jár. Aki meg nem hiszi, az járjon utána. ;) höhö
Nem pasi... Nő.
Egyébként meg nem vámpír, mert megfelelő tisztálkodás mellett semmiféle vér vagy bűz, vagy akármi nem érezhető. Hozzá teszem, az erősebb napokon azért ezt is hanyagoljuk.