Mensi alatt mért nem fogyunk? És utána hogy lesz. (tudásbázis)
Mert a szervezet tartalékolja a vizet. Reggel pedig mindig más a súlya az embernek, mint este.
sajnos az egysze plusz-minus reggelek után, majd az álló napok után már nem merek hagyatkozni a reggeli súlyomra még tipp-elésileg sem.
pedig ennyi kaja és torna után csökkenni illene!
Én is mindig reggel mérem magam,akkor kevesebbet mutat a mérleg.
reggel-este mérem magam.
a level diétát csinálom, mellette Réka:add önmagad1 dvd-jére tornázom, végig a 2*20 percet
De miért este méred magad? Este mindig többet mutat a mérleg.
Nahhh mégegy diéta amit nem ismerek. :)
Én egy 10 napos léböjtös méregtelenítéssel kezdtem, persze az utolsó három nap megjött, de ledobtam így is 6 kg-ot. Egy hete nem mozdul a súlyom, és ez most jót jelent, mert nem szedtem vissza. Kevesebbet eszem és jóval több zöldséget mint eddig.
hát a level diéta remélem továbbra is nyomja lefele a kilókat.
Mert víz visszatartás van. Utána pedig megint fogysz ha kellőképpen diétázol.
egy kis ideig nncs.
csak zavar h esténként a súlyom mindig egy.
nahh akkor nincs pánik? :))))
no csak lement 10 deka attól hogy megvan.
Butaságnak tartom a mindennapi mérést. Bár a digitálison lehet látni a dkg-ot is. De én infarktus kapnék ha látnám, hogyan ingadozik. Heti egyszer bőven elég, reggel amikor már minden fürdőszobait elvégeztél. Sokkal ösztönzőbb.
én eddig reggel este mérem újabban. régen még a déli is benne volt de azt már kihagyom. de már azon gondolkodom h áttérek a reggeli mérésekre
Azért nem egyenletes a fogyás, mert a testsúly sem egyenletes, tehát nem állandó. Az egészséges, átlag testalkatú emberek testsúlyában - főként a nőknél - egy hónapon belül akár 2-3 kg-os eltérés is lehet. Egy nagyon jó diétás könyvben olvastam ezt, ott tanácsolták, hogy semmiképpen ne mérjük magunkat naponta, ha fogyózunk, mert a fentiek miatt értelmetlen, csak stresszeli magát vele az ember. Inkább meghatározott időközönként mérezkedjünk, mondjuk hetente.
Van, aki menstruáció idején felhalmoz a szervezetében pár liter vizet ödéma formájában. (Pl. én is.) Ez ez ödéma "láthatatlanná teszi" a fogyást. Menstruáció első egy két napja után fokozatosan kiürülnek az ödémák (ilyenkor sokat pisilünk), és kiderül, mennyit fogytunk.
Hát ilyen a női szervezet. Vizet tart vissza.
Nézd! A testtömeg bizonyos fokú ingadozást mutathat, és általában mutat is. A hormonális változások is hozzájárulhatnak ehhez.
A testtömegcsökkenésnek nem kell egyenletesnek lenni, az egyenletesség látszólagos hiánya (ti. hogy a mérleg által mutatott testtömeg nem egyenletesen csökken) nem (ill. nem szükségszerűen) jelent diétás vagy egyéb problémát.
kifejezett arra gondoltam ha valaki bármi féle diétát folytat mért nem megy a fogyás. esetleg valamivel el lehet érni ez idő alatt is hogy a fogyás egyenletes legyen
A menstruációs ciklus hormonális változásai leginkább a test víztartalmát befolyásolják. Ennek (testvíz) megváltozása nem jelent valós fogyást vagy hízást.
Mért kellene fogyni akkor? Nem értem.
Mensi alatt mért nem fogyunk? És utána hogy lesz.
További ajánlott fórumok: