Szerződés hosszabbítás (beszélgetés)
A logikám azt diktálja, hogy amennyiben nem tud főállást találni, de a közmunkát nem fogadja el, az azt jelenti, nem működik együtt a munkanélküli hivatallal, tehát úgymond, megtagadja a munkát.
Egy okot tudok, hogy megtehesse, hogy egészségét a mostani munkaköre károsítja, és azt orvos igazolja, hogy így igaz.
Nem tudom így van-e? De én csak így tudom elképzelni.
Ha nem lenne állásom, én örülnék neki, hogy marasztalnak, nem kell munkanélküli segélyen, vagy ellátás nélkül tengődnöm.
Félre ne érts! Nem a közmunkás ellen vagyok, hanem a közmunka ellen. Vagy van munka és azt fizessék ki éppen úgy, mint a főállásúnak, vagy nincs munka és akkor a szociálishálót így alakítsák ki.
Miért ne léphetne ki?
Közmunkás akkor szakíthatja meg, amikor szeretné. Feltétele: 1, találjon üj állást.
2, Kiléphet, de nem kap ellátást.
Változott a jogszabály.
Munkáltató határozatlan szerződésre minősítheti amikor csak akarja. :(
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy az egyik ismerősöm közfoglalkoztatottként dolgozik, és február 28.-án lejár a szerződése,(határozott idejű szerződésről beszélünk) és a munkahelyén azt mondták,hogy nem mehet a szerződés után csak úgy el a munkahelyéről, csak ha már másikat talált, és bemutat egy papírt, amit a befogadó munkahely állít ki. A kérdés az lenne,hogy ilyen létezik? A szerződés lejártakor nem lehet úgymond csak úgy lelépni? Ha hosszabbítani akarnak vele szerződést, azt neki el kell fogadnia?
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Igaz, hogy áprilistól megszűnik a hosszabbított GYES, a tartós beteg gyerek után?
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Eltartási szerződést kötnék
- Házassági szerződés: igen vagy nem?
- Ha a munkahely nem hosszabbít szerződést.. Segítségeteket kérem..