Szerintetek pofátlanság pénzt kérni karácsonyra? (beszélgetés)
Szerintem jobb, mint olyan ajándékot venni, amire semmi szükség, vagy ami esetleg nem tetszik. Bár tény, a meglepetés elmarad!
Én mostanában azt szoktam csinálni, hogy együtt megyünk el, és azt vesszük meg, ami tetszik. Bár így sincs meglepi, de legalább az örömöt látom.
Nem mindegy a szitu! Ha valaki előre kijelenti kérdés nélkül, hogy pénzt kérek vagy megvettem magamnak, fizesd ki! Hát az igazi pofátlanság!
Aki azt mondja, hogy nem az, ő maga is pofátlan!
A karácsony nem beszerzőkörút, vagy bankkártyafeltöltő-üzem!
Akkor inkább senkinek semmi a közvetlen családon kívül!
Szerintem nem.
Nincs vacakabb, mint egy használhatatlan ajándék.
Aki pénzt akar adni, azt is ad!
Aki nem, attól szemétség kérni!
Elmesélem a tavalyi ajándékozásunkat.
Az én családomban a tesómmal, közeli rokonokkal megbeszéltük, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot, a felnőttek max. v.mi apró figyelmességet (,ami max. 500-1000Ft). Csak anyukámnak vettem ajándékot, és a mamáimnak, de nekik is csak kicsit.
A férjem szülei nem élnek.
A testvéréékkel is szerettük volna megbeszélni az ilyenforma ajándékozást, mivel ők folyton pézt kérnek vagy konkrétan megmondják mit. Sógornőm azonban széles vigyorral letámadta a férjemet és egylevegővel ráömlesztette, hogy ők a férjével pénzt kérnek, a gyerekeknek meg megveszi ő, (már meg is rendelte) az ajándékot, mi csomagoljuk be, és fizessük ki.
"Öröm" volt hozzájuk átmenni ajándékozni... A pénzesborítékunkat visszakaptuk, mondván, ők elfelejtették a miénket. (Ja, nem mondtam, hogy mérgében, mikor sógornőm megkérdezte, mi mit kérünk, férjem rávágta ugyanazt amit ők.)
Vélemény?
Szerintem is, ha megkérdezik, mit szeretnél, mondd el, h. mire gyűjtesz.
Én úgy gondolom, jobban örül az ember, ha azt kapja, amire vágyott, mintha egy 23. testápolót v. ágyneműt kap.
Nálunk azért mindig van egy kis plusz meglepi is, de az már tényleg kicsi! :)
Csak az a gond,hogy ezt sem teheti meg mindenki...
"Ha nekem van valakim, akinek szüksége van háztartási dolgokra, akkor csak úgy simán megveszem neki, "
Sajnos.....
"akkor inkább pénzt kérek" - értem, és oké, ha így gondolod.
Én csak azt nem értem, hogy miért alakult ki az, hogy biztosan kapni fogunk valamit. Amikor semennyire nem az a lényeg.
Annyira nem tetszik, hogy ennyire elment ez a karácsony dolog ebbe az irányba.
Ha nekem van valakim, akinek szüksége van háztartási dolgokra, akkor csak úgy simán megveszem neki, de nem a karácsony keretein belül... Akkor mondjuk sütök neki egy finom sütit - ami váratlan és ezért jó ajándék szerintem.
Na délután beszéltem a nővérkémmel az ajándékokról...Nos a kerifiam is gyűjtöget a malacába...ő már kinézte a repülős legót magának.
Képzeljétek...4 és fél éves...
És...mivel imád vásárolni ..Ő AKARJA megvenni...
Sztem ,nyugodtan említheted,hogy pénzt kérsz...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek pofátlanság pénzt kölcsönadni rokonnak kamatra?
- Rokontól több pénzt kérni
- Milyen menüt készítetek karácsonyra /vékony pénztárcával/?
- Holnap Bécsbe kirándulunk, Rathaus-nál lévő karácsonyi vásár, ill. Mariahilfestrasse a cél, kis segítséget szeretnék kérni.
- Sziasztok! A véleményeteket szeretném kérni. Karácsony előtti akcióban, vagy inkább ünnepek után érdemesebb LED - TV-t venni?
- Pulykamellből készíthető karácsonyi recepteket szeretnék kérni