Szerintetek nagykorú gyermek esetén aki tanul a tartásra kötelezett szülő utalhatja-e önhatalmúlag a gyerek számlájára a gyerektartást? (tudásbázis kérdés)
és azt tudod, hogy mi a mögöttes indok?
neked akar odaszúrni, vagy van olyan kiadás, amivel nem ért egyet?
Köszi,hogy ezt elmondtad!
Én is ezt gondolom, de mi van, ha mégis megteszi?? nem akarok pereskedni..elegem van belőle-mármint volt férjemből
a fiam egy külön lakásban él Budapesten, az apja által örökölt lakásban, az apja nem él ott
Köszi a hozzászólásokat! A véleményekre voltam kíváncsi, látom van itt olyan aki kapott, olyan aki nem, pro és kontra.
Nálunk ez nem volt eddig probléma, most a volt férjem 16 éve váltunk el!!
email-ben közölte, hogy úgy döntött!!!, hogy a 20 éves fiunk számlájára utaltaja a pénzt..ezzel csak az a baj, hogy mi lesz, ha mind elkölti egy hét alatt??? de inkább az eljárárs módja az ami irritál
mikor elment tanulni, megbeszéltük a heti pénzt..ehhez képest..
de ez az én problémám, mégegyszer köszi a hozzászólásokat!
Engem nem érint a téma, de attól még érdekelhet, pláne, hogy a topic inditója jó barátom...
Csak nem tudok elmenni egy ilyen jellegű hsz. mellett, mert ez már megbocsáss, de bunkóság...
ja, és a szokásos: csak csendben ignoréra tettelek...
:)
Kedves Pretty13!
Engem baromira nem érdekel azok véleménye, akik semmit nem tesznek hozzá a topikhoz, csak azért írnak bele, hogy valakinek beszóljanak.
Ez van. :)
kedves captain obvious!!
Amikor te topicot nyitsz,vagy hozzászólsz valamelyikhez, nyilván böffenteni szoktál, hogy lássák,ott vagy...
Mi itt hozzászólunk a fórumhoz, ha épp, nem mást csináluk. Mert nem mindenki tud egész este itt ülni. Böff.
jah, egyébként kb.10 perce írt a topic indító ide, de mindegy...
Ritának igaza van egyébként, egyetemista gyerek esetén ez már rokontartásnak számít, és a gyerek mindkét szülőjét perelheti érte. Álláskeresési járulékból élő szülőtől viszont nem vonható.
De a topiknyitó most már ideböffenthetne valamit, hogy mi a konkrét szitu.
és ha az anyuka a pénzt átutalja a gyereknek?
nem értem
Szerintem sokan tévedésban vagytok.
Ha a gyereknek járna a tartásdíj, akkor zsebpénznek hívnánk.
Az egyértelmű, hogy a gyerekre kell költeni.
Sok esetben sajnos semmire nem elég.
Ha felsőoktatásban tanul a gyerek, akkor rokontartás jár, ami kevesebb, mint a gyerektartás.
További ajánlott fórumok:
- Ha az apa nem fizet gyerektartást
- Ti visszakövetelnétek az eddig kifizetett gyerektartást?
- Van olyan akinek a drága exének sikerült a gyerektartásdíjat csökkentenie? Írnátok a tapasztalaitokról?
- Miért nem büntetném az apát, ha nem fizet gyerektartást!
- Van köztetek olyan aki külföldről kapja a gyerektartást miközben ő és a gyermek Magyarországon él?
- Több százezres gyerektartásdíjnál milyen ítéletett hoz a bíró?