Szerintetek mikor ideális komolyabb dolgokról beszélni egy kapcsolatban? (pl. összeköltözés, gyerek...) (tudásbázis kérdés)
Az attól függ milyen nagyon konkrét, életre kiható tervek vannak. Nálam például az alap volt, hogy nem akarok gyereket, így ezt már ismerkedési fázisban megbeszéltük, hogy ha neki kell, akkor keressen olyan nőt, akivel meg tudja valósítani. Ha valaki feltétlenül akar, szerintem az is ilyen. Ne pár év múlva, mikor már szeretne szülni fusson bele abba, hogy a pasi mégsem akarja.
A legfontosabb közös életet meghatározó lépésekről szerintem minél hamarabb, csak úgy lehet tervezgetni.
Én akkor kezdenék beszélni róla,amikor érzem,hogy közel van az,hogy beleszeretek a másikba,és ha olyannak gondolom,akire alapozni tudnám az életem folytatását,tehát férjnek és apának valónak tartanám(azon kívül,hogy a szerelmem).Elmondanám,hogy hogyan képzelem tovább az életem:szeretnék-e gyerekeket,házasságot,mennyire tartom fontosnak az összeköltözést házasság előtt,vagy után.És hogy miben vagyok hajlandó rugalmas lenni és mennyire, ezek közül.És miután alaposan kifejtettem a véleményem,hozzátenném,hogy mindezt akkor szeretném,ha valaki,akivel szeretjük egymást,ugyanígy akarja,én nem sürgetem.
Valószínűleg leírnám ezt egy levélben neki,hogy vissza tudja olvasni,és kérném,hogy írja le ő is a gondolatait,érzéseit általában a házassággal,gyerekkel kapcsolatban,aztán ha elolvastuk,és megemésztettük egymás véleményét,megbeszéljük esetleg.
mi pl. két év után kezdtünk el arról beszélni, hogy kis házat szeretnénk stb.... furcsa, a gyerek témát szinte az elején letudtuk. megbeszéltük, hogy legalább 3-at....
Nincs rá megfelelő idő, ez jön magától! :)
Egy kapcsolat sem mérhető időhöz ...
Amikor úgy érzed, hogy itt az ideje, AKKOR :o)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Egy éves kapcsolat után felvettetem az összeköltözést, erre a párom szakított velem egy hét múlva
- Alakítanál ki komolyabb kapcsolatot egy olyan emberrel, aki elmondta, hogy már kipróbálta a füvet többször is? Nem szív folyamatosan, csak
- 35 év felett, egy jól működő kapcsolatban, mennyi idő után lehet elgondolkodni összeköltözésen?
- Létezik olyan, hogy egy kapcsolat csak később válik komolyabbra és a férfi megváltozik?
- Első komolyabb kapcsolatom vége?