Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek mennyi ideig és milyen höfokon süssek meg egy közel 10 kg-os pulykát? fórum

Szerintetek mennyi ideig és milyen höfokon süssek meg egy közel 10 kg-os pulykát? (tudásbázis)


28. Icus (válaszként erre: 25. - 3e0ba54fb8)
2008. dec. 20. 12:29
Leszünk rá tízen:)) Nem tudom mekkora a pulyka, mert még nem láttam:)
27. 3a35a2b906 (válaszként erre: 16. - Klimpírozi)
2008. dec. 20. 09:40
10kg-os mutánsnak hány lityó tej kéne még is:D Ha már ennyi tej lenne otthon, inkább kipróbálnám milyen Cleopátrának lenni.
2008. dec. 20. 09:37
Fóliázd le az első pár órában és szerintem 180 fok körűl érdemes, vagy talán picit kevesebb.Mivel marhanagy, ezért magasabb hőfokon kívűl már szenes lesz, amikor belűl még nyers. Szóval lassan sokáig, szerintem lefóliázva 180 fokon 6-7 óra és utána fólia nélkűl még 1-2. Leghet amúgy jobban jársz 160 fokkal....iszonyat nagy ez a 10kg-os dög.
25. 3e0ba54fb8 (válaszként erre: 23. - Icus)
2008. dec. 20. 09:16

Ne aggódj, egy bébipulyka nagyjából 3-5 kg, annyi órán át kell sütni ahány kiló, az elején fólia alatt.


El sem tudom képzelni, hogy mekkora egy 10 kilós pulyka. Egyáltalán létezik akkora sütő, amibe belefér?

Másrészt szilveszterig nemigen kell kajáról gondoskodnia annak, aki ekkora pulykát süt :))

24. Icus (válaszként erre: 10. - Klimpírozi)
2008. dec. 20. 06:33

"Ja, a tepsibe dobok néhány szál sárgarépát, zöldséget, hagymát, paradicsomot,kevéske bort töltök alá...amikor kész, a zöldekből borral felfőzve készítek egy mártást.. " Ezt pontosan mikor is teszed bele? Milyen bort használsz?


A tölteléket szeretnék én is bele tenni, de nem gesztenyéset. Össze kell varrni a pulykát, hogy ne folyjon ki a töltelék?

23. Icus (válaszként erre: 5. - Klimpírozi)
2008. dec. 20. 06:29
10óra!!!! Te jó ég!!! Apukámtól kaptam szentestére egy bébi pulykát. Még nem láttam mekkora, mert nálam nem volt hely a fagyasztóban. 23.-án majd szembesülök vele, amikor átkerül hozzám. Gondoltam, hogy sokáig kell sütni, de 10 órát?
22. Klimpírozi (válaszként erre: 21. - Kismajacka)
2007. nov. 23. 10:03
gratula:)))
21. kismajacka (válaszként erre: 19. - Klimpírozi)
2007. nov. 23. 03:52

Elkészült a pulykasült:))) Nagyon jó lett:DDD Köszi a biztatást!:) 11 órát sült a drága, de megérte! A töltelék is isteni lett, igaz a gesztenye kimaradt belöle, de majd jövöre bepótolom!

Igaz, hogy rosszul indult a dolog (kilukadt az egyszer használatos tepsim, és ezt csak akkor vettem észre, amikor már szétfolyt a sütöben a viz, amit a pulyka aláöntöttem), de annál jobban sikerült a végeredmény! Nagyon izgultam, de most újrakezdeném!

Nagy diadal volt!:)

2007. nov. 22. 20:56
majacka...de kicsi:))Pulykasült??
2007. nov. 21. 06:24

legyőzöd, nyugi..a végén diadalittasan ráülsz:))

Kérjük azt a sikertörténetet..

18. kismajacka (válaszként erre: 16. - Klimpírozi)
2007. nov. 21. 02:46
Jaj ne ijesztgess, valahogy muszáj legyöznöm ezt az állatot!:) Majd beszámolok!
2007. nov. 20. 23:32
utolsó szó okán, a zuhany alól...a füstöltszalonna jobb lenne, bacon helyett!!!
16. Klimpírozi (válaszként erre: 13. - Kismajacka)
2007. nov. 20. 22:01

aha, kirakom a teraszra..egy 10kilós állat óriási lesz, nem tudom hogyan boldogulsz majd vele a méretei miatt..

Ha valaki még pipecebbre vágyik nem rossz megoldás a fokhagymás tejben való áztatás sem:))

15. Klimpírozi (válaszként erre: 11. - E71af41436)
2007. nov. 20. 22:00

Rendben, megbeszéljük...

Kórokozók ide-oda, a magam részéről bébipulyka párti /3-4kg/ vagyok a méreteket tekintve.Fogyasztani viszont csak a a pulyka mellét szoktam...kár, hogy nem tenyésztenek kizárólag mellből álló pulykát:))

2007. nov. 20. 21:17
Ilyen méretű húst nem kifejezetten ajánlott egyben sütni, a belsejében kórokok maradhatnak. Gyorsan romlik, mérgezést okozhat.
13. kismajacka (válaszként erre: 10. - Klimpírozi)
2007. nov. 20. 20:59

Hü... ezek mind istenien hangzanak!:) Néhány ötletet biztos veszek Töled.:) Köszi!


Aztatni belerakod egy nagy fazékba és kint hagyod vagy berakod a hütöbe? Honnan lesz ekkora fazekam vagy edényem?:) Ajaj....

12. anngi (válaszként erre: 10. - Klimpírozi)
2007. nov. 20. 20:48
koszi szeppen
11. e71af41436 (válaszként erre: 10. - Klimpírozi)
2007. nov. 20. 20:39
esetleg a címed megkaphatom?és egy me3ghívást? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
10. Klimpírozi (válaszként erre: 8. - Anngi)
2007. nov. 20. 20:37

...hűha...mindent érzésből csinálok, hangulatok, ízek után..magamtól, kreatívan..ajánlanék szakácskönyveket böngészno, a googleban keresni..az én töltelékem - nem tudok adagokat mondani, mert mindig "valamennyi" -

tejben áztatott zsömle, darált borjú hús, kevéske libamáj, sok natúr gesztenye, apróra vágott zöldhagyma, petrezselyem/sok/törött zöldbors, majoranna, delikát, tejszín...összesütöm, s ezzel a töltelékkel dugig pakolom az állatot, amit egy éjszakán át áztattam forró sós vízben..bacon szalonna, ésatöbbi fantázia szerint..persze, ez a saját karácsonyi pulykám, de isteni természetesen,, és az idén is így készül:)))Ja, a tepsibe dobok néhány szál sárgarépát, zöldséget, hagymát, paradicsomot,kevéske bort töltök alá...amikor kész, a zöldekből borral felfőzve készítek egy mártást..

A köretünk zöldségpárolóba pakolt gomba, brokkoli, répa, és tejszínes-sajtos krumplipüré...balzsamecetes-olivás salátával..

hozzá száraz mádi fehérbor, és jöhet a hét szűk esztendő:)))

2007. nov. 20. 19:56

Köszi szépen! Nagyon sokat segitettetek!

Holnapután vendégeket várok, és ezzel próbálkozom! 3 éve egyszer már csináltam töltött pulykát, akkor jól sikerült, remélem most is jó lesz.:) Persze azóta elfelejtettem, hogy mennyi ideig kell sütni:)

2007. nov. 20. 19:56

en tavaj keszitetem eloszor itt nalunk nem annyira nagy szokas a pulyka inkab disznotoros dolgok vannak karacsonykor de kezdenek mar itt is be jonni az uj modik

nem mertem csak ugy betteni a sutobe elotte egy nappal megfoztem huslevesnek egeszben jo sok zoldseggel ugy is kellet a francia salatahoz

hagytam hogy ki huljon masnap toltottem es utana sutottem nagyon fincsi volt

nem tudom biztos sok ido kell hogy at suljon jol

bocs de hosszu lett

elnezest

kivancsi vagyok massok hogy keszitik az iden is akkarok kesziteni de meg nem tudom hogy

kedves Klimpirozi kerjuk a toltelek receptjet koszi

2007. nov. 20. 19:36
..és ne feledd belóle a jóféle tejszínes-gesztenyés-libamájas tölteléket sem:))
2007. nov. 20. 19:36
a hőfok pedig közepes,tehát nem az amelyiken égeted.én a csirkét a gázwütő 3-as fokozatán sütöm.a pulykának is elég szerintem. :)
2007. nov. 20. 19:35
200fok,s 10 óra nagyjából...baconnal beborítva, időként meglocsolgatva a zsiradékkal..a magam részéről a sütés kétharmadában lefóliázom.
2007. nov. 20. 19:35
én úgy tudom,hogy a szárnyasok sütési ideje kilónként 40 perc.
2007. nov. 20. 19:35
De jó akkor már ketten várjuk a választ, mert nekem gözöm nincs egyenlöre:)
2007. nov. 20. 19:20
ez engem is erdekel
2007. nov. 20. 19:19
Szerintetek mennyi ideig és milyen höfokon süssek meg egy közel 10 kg-os pulykát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook