Szerintetek Labrador fajtájú kutya mellett biztonságban tudhatom pici gyermekeimet? (tudásbázis)
Nekünk is labrador van. Nagyon jó pofa, a gyerekeket elviseli, nem sok vizet zavarnak egymás körül.
Viszont van egy mini keverékünk is, ő tényleg szereti a gyerekeket, állandóan ott van velük játszani.
A másik nagyon jó családi kutya a beagle, volt szerencsém egy ilyen kutyushoz és ő védte is a gyerkőcöt. Ha az utcára akart kimenni a fiam a kismotorral, akkor a kismotorját rángatta, hogy ne menjen ki.
De volt arra is példa, hogy a szomszéd lányok jöttek játszani és a beagle mellett lévő keverék puli nem szerette a lányokat, mert ők mindig incselkedtek a kutyával a kerítésnél. A beagle bezavarta a pulit a kutyaházba és leült a bejárata elé, hogy ne tudjon kijönni. Képes volt több órát ott ülni.
Ez így van. Végtelenségig türelmes a gyerekekkel és egy kis balek, jó értelemben véve. :DDD
Szomszédunkban is labi van, es ha ott elesik a gyerkoc mellé áll a kutya hogy bele kapaszkodzasson es fel tudjon állni. Remélem mi kutyánk is ilyen lesz :))
Nem arra gondoltam, hogy kint hagyom őket had játszanak... Hanem úgy általánossagban. Mert úgy tudom, ez a fajta teljesen gyerek és családszerető. Ahogy többen is írják :)
Akkor teljesen egyetértünk!:)
Persze sajnos van rá példa.
Nekünk mikor kicsi volt a gyerek 2 rottweilerünk volt és úgy viselkedtek a gyerekkel, mintha hímes tojás lenne.
Ezért írtam, hogy egyáltalán nem a kutyafajtától függ, hanem az állat nevelésétől.
Az viszont természetes, hogy nem hagyjuk az állattal kettesben a gyereket.
Nálunk ha elsírja magát a gyerek, mert elesik vagy valami, akkor jön a kutya nekem jelezni. Ott vagyok a kertben, ugat kettőt, és leül a gyerek mellé, hogy vegyem észre. Ha nem reagálok, mert csak hiszti, akkor meg bújik hozzá, próbálja vígasztalni.
Tételezzük ,oke. :)De te is látod,hallod, mennyi gyereket hagynak a kutyával kettesben,aztán megtörténik a baj.Mert azt gondolják , nyugodt és okos a kutya.Ja ,csak kifelejtik a számításból,hogy KUTYA.Amúgy egyszer azt hallottam,hogy a gyereket nem is tekintik embernek.Ezért támadják meg néha,értelmetlen módon.De lehet,hogy rosszul emlékszem erre a dologra.De valami hasonló volt a lényeg.
A labrador aranyos. Őket szokták vakvezetőnek is, ha jól tudom. Megbízható.
Hát mondjuk ez igaz. De tételezzük fel, hogy van annyi esze és nem úgy gondolta a kérdést. :)
Oke ,de az ellenkezőjét se!
Nem is írta sehol, hogy egyedül szeretné hagyni a kutyával!
Nem, egyetlen kutya mellett sem .Mert a kutya bármennyire is jól nevelt, de kiszámíthatatlan.Még csupa jóindulatból és játékosan is okozhat kárt ,pici gyerekben. Pici gyermek ,kutya, csak szigorúan felügyelet mellett legyen együtt.
Igen, de minden kutya mellett biztonságban tudhatod, csupán nevelés kérdése.
Igen :) nálunk van 1,5 hete. Csak biztos szeretnék lenni benne, hogy tényleg jól döntöttünk. Illetve ilyen kutya-gyerek sztorikat szívesen "meghallgatok" :)
Ha elsírja magát megijedhet és rátámad? Erre gondolsz?
dettó
nálunk is így van, mély hang lány létére
házőrőként nem szerepel jól, de imádja a 15 hós fiamat
A miénk labda, plüss állat és játék mániás, így ha kicsi gyerkőc elveszi a játékát, akkor ugrál utána, de azért, hogy dobja el neki :-)) Volt, hogy hulla-hopp karikát lopott egy kislánytól, de focira is rámegy :-D
A miénk szuka, de olyan mély hangja van, hogy senki nem hiszi el, hogy az ő..:)
Addig ugat, míg a vendég be nem lép a kapun, aztán elszalad hátra. Házőrzőnek egyes alá, családi kutyának csillagos ötös! :)
Most látom, már van is kutyátok, 9 hetes. És labrador. Akkor mi is itt a kérdés? :DDD
Jól választottatok.:)
Kisgyerek SOHA nem hagyunk egyedül, semmilyen kutyával. Sajáttal SEM!
A mi labink is hiperke, de szerencsére ránk már nem ugrál, csak idegenekre. Azok meg féljenek csak tőle:-))))) De tény, hogy a kertet szétkapja....
így van, imádni fogja a kicsit, szeretetből felboríthatja. :)
alapszabály, h kisgyerekkel egyedül nem maradhat kutya, mert ha valami miatt elsírja magát és a kutya megijed, rossz vége lehet, de ezt gondolom, tudod. A labrador jó választás, imádni fogják egymást. :)
A miénk a legjámborabb eb a földkeregségen, teljesen nyugis, sose ugrál, és agyon lehet szeretgetni. Kisgyerekek mellé kifejezetten ajánlják, ha már kutyát szeretne valaki.
Minden csak nevelés kérdése
Nekünk is Labi van 2 gyerek mellett. Soha még csak morogni sem morgott, bár a gyerekek sem bántották még soha. Én viszont már nyúltam a szájába amikor egy vasdarabot lopott, és féltem, nehogy elvágja magát, és simán tűrte. Családtagokat védi rendesen (nagypapa játékból csikizte a gyereket, és a kutya egyből közéjük állt, és védte a kisgazdit). Egyedül azért soha nem hagyom őket játszani, mégiscsak egy állat, de tényleg családi kutyának való.
Agresszív biztos nem lesz a gyerkőcökkel, viszont az enyém 8 évesen is annyira hiperaktív, hogy csupán játékból simán ráugrik, feldönt, megkarmol bármit, ami az útjába kerül :-) Szóval azért óvatosan! De harapni nem fog, ha tényleg 100% labrador :-)
egyedül egy kutyával sem, de mellé a legjobb választás
ABSZOLÚT!!! :D
A legnyugisabb kutyák egyike. Őt szokták félteni a gyerekektől, mert agyon lehet nyúzni, ő meg nem szól... :)
További ajánlott fórumok: