Szerintetek jogos egy magánházban a csatorna díj fizetése? (tudásbázis)
hát jogos v nem, nem kíváncsi a fene sem a véleményedre...ez is adóforma.
Ha saját vízbázissal rendelkezel a Ferenciek tetén /V.ker./ nos,akkor lehet némi esélyed arra h vitába szálj pár apró forintocska érdekében...gyébként meg nem.
Köszönöm az infót. Ezek szerint nemcsak a mi kerületünkben lesz ez így, hanem az egész fővárosra vonatkozik.
Azért köszönöm szépen, ezt a fajta adóemelést. Én ugyanis kertes házban lakom, ahol nem minden víz megy az emésztőbe. Pl. mosogatáskor az öblítő vizet kiöntöm a kertbe, locsolás gyanánt. Nyáron, ha tehetem, az udvari csapot használom, így annak a vize sem az emésztőbe megy. Ez nekik az igazságos, tisztességes eljárás.
csak akkor jogos szerintem,a közműcsatornába megy a szennyvíz.
Ha Latrinás szennyvíztárolód van akkor amikor kiszippantják azt kell csak fizetni.
Épülő csatornához viszont igen hozzá kell járulni
[link] FIZESSEN KÉTSZER!
Itt azt írják csak akkor, ha mással vietnéd el.
Azt nem hiszem, hogy külön kellene érte fizetni, csak azért nem mindegy, hogy a szennyvíz egy csatornába folyik, vagy a szippantós autó viszi el. Egyelőre még csak dühöngünk ezen, pontosat majd jövő fogunk tudni róla.
Csak szeretném tudni, hogy máshol (nem Budapesten) létezik ilyen megoldás?
Ha a szippantós autóért külön fizetsz, akkor biztosan nem lehet kétszer díjat kiszabni ugyanarra a szolgáltatásra szerintem.
Ha meg nem veszed igénybe, miért kéne fizetni?
Én a helyedben az ügyfélszolgálattól kérnék felvilágosítást.
Ez a lényeg:
38/1995. (IV. 5.) Korm. rend. 24. § (4) d.
Erre hivatkozzatok, ha bementek. Nem hinném, hogy azóta ezt eltörölték volna.
Nyomtasd ki a 19. hozzászólásomat, és dugd az orruk alá.
Na, figyeljetek:
A 13. hsz-ban említett cikk szövegéből idézem:
"3.) Az ivóvízzel való takarékosság és a közületek, valamint a lakosság biztonságos ivóvízellátása érdekében locsolási célú vízhasználat NEM LÉTESÍTHETŐ az alábbi ingatlanok esetében, ahol:
a.) Locsolási célú ivóvízszükségletének kielégítésére a szolgáltatói közműhálózaton kívüli egyéb alternatív – saját tulajdonú kút, vásárolt víz, felszíni vízhasználat – vízbeszerzési lehetőség van.
b.) A Fogyasztó az árhatóság által megállapított %-os locsolási kedvezményt igénybe veszi.
[38/1995. (IV. 5.) Korm. rend. 24. § (4) d.) pont]"
És akkor lássuk a 38/1995. (IV. 5.) Korm. rend. 24. § (4) d. pontját:
"24. § (1) A szennyvízelvezetési helyről a szennyvízelvezető műbe kerülő szennyvíz mennyisége méréssel, mérés hiányában pedig az adott helyen fogyasztott (számlázott) vízmennyiség alapulvételével állapítható meg.
(2) A szennyvízmennyiség-mérő működtetéséről, karbantartásáról, kalibrálásáról a fogyasztónak kell gondoskodnia.
(3) Az elkülönítetten mért vízhasználatokat - ha a jogszabály eltérően nem rendelkezik, és a fogyasztói hely egyúttal szennyvízelvezetési hely is - az (1) bekezdés szerint kell szennyvízként figyelembe venni.
(4) Nem vehető figyelembe a szennyvíz mennyiségének meghatározásánál:
a) az a szennyvízmennyiség, ami a vízügyi felügyelet engedélye alapján önálló szennyvízelhelyező műben vagy befogadóban nyert elhelyezést;
b) az a szennyvízmennyiség, amelynek a szennyvízelvezető műbe vezetését minőségi vagy egyéb okok miatt az illetékes hatóság megtiltotta, és elhelyezését a fogyasztó igazolta;
c) az a vízmennyiség, amely az ivóvízvezeték meghibásodása következtében a környezetben elszivárgott;
d) a külön jogszabály felhatalmazása alapján kihirdetett jogszabályok szerint az év meghatározott időszakában locsolási célú felhasználásra figyelembe vett ivóvízmennyiség, amely nem lehet kevesebb mint az adott időszakhoz tartozó vízhasználat 10%-a;
e) a házi ivóvízvezeték hálózatra, a szolgáltató és a fogyasztó írásbeli megállapodása, illetőleg a szolgáltató hozzájárulása szerint telepített mellékvízmérőn mért elkülönített locsolási vízhasználat, ha a d) pont szerinti kedvezmény igénybevételére nem kerül sor."
Ez nem igaz! Menjetek be félfogadási időben és ne hagyjátok lerázni magatokat. Akkor kérd a főnökét. Ha az sem úgy beszél, ahogy nektek jó, akkor neki is van főnöke. Addig ne gyertek el onnan, amíg meg nem mutatják nektek leírva, hogy megszűnt a locsolási kedvezmény.
Keménynek kell lenni a mai világban a kisembernek, mert ők is spórolni akarnak (mármint az Önkormányzat), mert sokat vonnak el tőlük is.
Budapesten laktok? Vagy vidéki városban?
Legalábbis itt Budapesten a kertes házakban lakók kapnak locsolási kedvezményt, az Önkormányzatnál kell érdeklődni. Anyukámék is kaptak a XVI. kerületben. Hogy mi a menete azt nem tudom, mert akkoriban engem nem érdekelt.
Hívjátok fel a helyi Önkormányzatot.
ha locsolási mellékvízmérőt szereltek fel, akkor nem kell csatornadíjat fizetni
utána kell nézni, hogy ez így van-e még
itt egy cikk:
www.dmrvrt.hu/letoltes.php?d_id=181