Szerintetek is bután hagzik az XY (ez a vezetéknév mondjuk) Tamás András? Mi illene az Andráshoz első keresztnévként? (tudásbázis)
A családunkban hagyomány a több keresztnév. Ha jól válogatják össze, szépen hangzik!
Nagynéném: Klára Valéria Katalin, Édesanyám is három keresztnevet kapott.
Én kettőt, és mindhárom gyerekem is. A fiam Zsombor Attila, és ha bárhol más országban ezt ki tudják szépen mondani, akkor ott letelepedhet nyugodtan. :)
A húgom nem magyar emberrel kötött házasságot, és egy harmadik országban élnek. Az ő gyerekeik "nemzetközi" nevet kaptak.
Esetleg könnyebb lenne tanácsot adni, ha lalaláznád a vezetéknevet valahogy! Hogy hallani lehessen a ritmusát! :)
Krisztián? Az van külföldön is csak másképp írják. :)
Mátyás
Péter
Ádám
Egyébként persze megértem, hogy nem írsz vezetéknevet, én sem írnék....csak azért írtam, hogy attól is függ, hogy mit adnék keresztnévnek
Szerintem az kevésbé lényeges, hogy mi illik az Andráshoz, mint az, hogy mi illik a vezetéknévhez, mert ha az első keresztnevét fogja használni akkor többször foh úgy bemutatkozni, hogy XY Tamás, mint, úgy, hogy XY Tamás András. Szerintem :D
Egyébként nem rossz ez a két keresztnév sem egyben
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Híres magyar emberek vezetéknevei és keresztnevei - Egészítsd ki, és add meg egy újabb híres személy/személyek egyik nevét!
- Egy lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Sziasztok. Szerintetek Babér vezetéknévhez milyen keresztnevek passzolnak?
- Kettős keresztnév adás. Két-két lány és fiú keresztnév. Névadás a saját ízlésed szerint, aktuális adott vezetéknévhez.
- Milyen szépen csengő keresztnevet adnátok a Sinkovits vezetéknév mellé?