Szerintetek egy hófehér lány használhat szolit vagy nem ér annyit? (tudásbázis)
Ez jó ötlet. Mit használsz rá, nem írod meg kérlek priviben? Köszi.
Tőlem lehet akár milyen magas uv a napon, még be sem pirosodok, pedig hófehérke vagyok én is. A nap engem soha nem barnított, persze volt, hogy napszámba voltam diák munkán és leégtem, de akkor egész nap kint voltam. Amikor kifeküdtem napozni, akár órákra is , semmi nem látszott, viszont a szoli barnít. Bőrgyógyász azt tanácsolta, hogy az anyajegyeket szoli előtt kenjem be napfényvédővel és akkor nem lesz baj.
Én már jártam úgy, hogy kimentem teregetni az udvarra, és mire végeztem, leégett a nyakam és a vállam! Na, persze ez a déli órákban volt. :(
Én nagyon fehér bőrű vagyok, vörös hajam van és vannak szeplőim is, na meg van olyan év is, hogy kijön a napallergiám, de nem mindig. Én próbáltam a szolit évekkel ezelőtt, igaz csak párszor voltam, de még több szeplő jött elő, ráadásul iszonyat rondán kijött a napallergiám is, úgyhogy nekem nem volt jó, pedig 5 perccel kezdtem először és 10 volt a legtöbb, amit bent töltöttem. Inkább úgy döntöttem, hogy nem erőltetem a "barnaság" témát, így kell elfogadnom magam, nekem nem ér annyit az egész. De ha bírná a bőröm, heti egyszer pár percre én is elmennék szoláriumozni a téli hónapokban. Mindenkinek saját magának kell tudnia, hogy mit bír el a bőre!!
Jesszus, alig bírtalak visszaolvasni benneteket. :):) De köszi szépen.
Én pl elmondom a személyes tapasztalatom:
a napon mindig leégek, nagyon fáj, piros, és idővel hámlok, mint egy rühes kutya, aki ledobj a bundiját. :)
Használok krémeket, mégis. Idén nyáron a saját bőrömön éreztem, hogy erősebb a nap, mint máskor. 15 percre mentem ki kb a kocsihoz, nem kentem be magam, ki gondolta, és este mikor vettem le a felsőt teljesen piros volt a karom.
Illetve jött ki a vállamon pár szeplő, amitől megrémültem, de elmúlt utólag valahogy eltünt.
Szoliban 10 perc a max hetente vagy 2 hetente. Még annó próbáltam ki, de kb 2-3 alaklommal voltam csupán, lustaságból nem netem tovább. N ott nem pirosodtam és nem is jött ki semmi szeplő rajtam.
Ez komolyan érdekel. Az Atkins milyen formában engedi a zsíros ételeket?
Amit én csináltam, abban meg van adva, hogy napi 30 gr zsír, testsúlynyi gramm fehérje, és 100 gramm szénhidrát, mindez úgy összevariálva, hogy napi max 1000 kcal legyen a vége. Itt a zsír főként az olivaolajban, tejtermékekben, húsokban található, de az olajból amúgy is minimálisat lehet a szénhidrát miatt. Most súlymegtartáson ugyanez az arány, csak 1500 kcal-ra lebontva (mondjuk én shake-kel "csalok", hogy ne legyen semmilyen hiánybetegségem, és tuti legyen a fogyás)
Sajna ezeknek a lányoknak,akiket beállítanak a szolikba,nem érdekük,hogy visszajárjon a vendég,vagy ők épp abból a fajtából vannak,akik a csoki színt díjazzák,s azt gondolják,hogy mindenki ezt szeretné látni.Kötelessége mondani-főleg egy fehér bőrűnek-,hogy frissek a csövek.Én mindig paráztam attól,hogy valaki nagyon megég,ezért még a barnábbakat is figyelmeztettem mindig,ha csere volt.3 gépből egyben mindig maradtak a régebbi csövek,hogy aki most kezdi hófehéren,az ne az erős gépekbe feküdjön be,hanem fokozatosan szoktassa hozzá magát
az atkins diéta viszont pont az ellenekzője.
annak meg gratulálok, aki beküldött téged 10percre. attól még a szoli nem feltétlen rossz, mert az ott dolgozó kisasszony semmihez sem ért! :)
és nem természetes? valóban, a nap természetes, de megreckírozom, h talán károsabb... de, ha még nem is, majd hamarosan az lesz!
nem is értem miért győzködik az emberek egymást a saját igazukról...
igazad van, ne szolizz, ha nem akarsz!
és nekem is igazam van, egészségemre, ha szolizok! :)
bárki bármilyen kérdést tesz fel, lesz aki támogatja és lesz aki ellenzi. kinek mely érvek nyomósabbak... :)
Az a baj, hogy ezt nem írják ki az ajtóra sajnos :( Ha őszintén elmondanák, hogy új a cső, gyere vissza x nap múlva, és adna egy nyamvadt zsetont amit kérek, akkor anno jeles alkalmak előtt el is jártam volna rendszeresen. De nem így történt, így elment a kedvem is az egésztől, meg amúgy is hallgatok a dokira, mert fel kéne nevelnem a kisfiamat, úgyhogy mostmár vigyázni kell magamra, nem magamért élek egyedül :)
Mondjuk az ilyenek idióták,messziről kerülni kell ezeket a helyeket!Nekem is fehér,érzékeny bőröm van,mikor szolizok,csakis fokozatosan,1 zsetonnal kezdek és max. kettőre megyek be.
Jé... a zsíros étel tényleg nem javasolt... miért is... várjunk csak... talán mert hízlal, emeli a koleszterinszintet, vérzsírt... ilyesmi... aminek a következménye elhízás, esetleg érrendszeri panaszok... csak mondjuk ezt a zsíros ételek elhagyásával ill. mérséklésével lehet orvosolni...
Hát nekem az tette be a kulcsot, hogy kb. az 5. szalonban értették meg, hogy nekem elég egy zseton. Előtte 4-ben közölték, hogy nem olyan erősek a csövek, menjek nyugodtan 8/10 percre. Aztán mikor visszamentem reklamálni, hogy sz@rrá égtem, akkor közölte a csaj, hogy jaj hát ő nem tudta, hogy ilyen érzékeny a bőröm... egyébként csak rám kell nézni, a vak is látja, hogy sötétben fluoreszkálok...
Csak így tovább... megkeresed te a kákán a csomót...
Egyébként meg tudni kell, hogy az orvos SOHA SEMMIT NEM JAVASOL KIFEJEZETTEN!!!! érted... ahhoz túl nagy lenne a felelősség. Ha kérdezel valamit vagy rád bízza a döntést, és akkor szabad az út, vagy közli, hogy ellenjavallt. Ez van!
Biztos vannak ilyenek is!Én annó,mikor szalonom volt,nem egyszer volt rá precedens,hogy csak saját felelősségre engedtem be vkit szoliba,mert már annyira barna volt,s nem értette meg,hogy barnább már nem lesz,csupán tönkrevágja a bőrét,de még az orvosok sem ellenezték a fokozatos,heti barnulást
van különbség, nem javasolt és kifejezetten ellenjavallt között. :) tehát ne szolizz és semmiképp ne szolizz! :D és hány dolgot nem javasolnak még a világon? :) nem javasolt zsíros ételt enni. :)
Nem, mert a szolárium mesterséges, nem természetes dolog. Viszont nem is ellenezte, vagyis saját döntés és mérlegelés alapján használhatja. Nekem azt mondta számomra kifejezetten ellenjavallt. Van különbség a kettő között szerintem...
Mittomén kinek van itt szolija, de a szolit üzemeltető biztos nem fog lebeszélni senkit a használatról, inkább csak rá. Neki abból van bevétele. Nemdebár?
tehát, ha jól látom, nem javasolta... :D
...és szerinted ki itt a szoli üzemeltető??????
Sógornőm bizonytalan volt. Nem javasolta Neki, viszont azt mondta, hogy rendszeres bőrgyógyászati szűrővizsgálatok mellett nincs ellenjavallat a mérsékelt használatra. Na erre varrjál gombot. Még az orvosi papíron is rajta van és rajta van a pecsét is...
a szakember naná, hogy azt mondja, h ne szolizz! :D mutass egyet aki bárkinek is javasolná! :D
Egyébként majd biztosan egy szoláriumot üzemeltető fogja azt mondani, hogy akinek fehér, és anyajegyes a bőre, annak nem javasolt...
Sztem egyszerűbb, ha elmész egy szakemberhez, akinek orvosi diplomája van, elmondod óhajod-sóhajod, megnézi hogy milyen anyajegyeid-szepőid vannak, megnézi a bőrödet és megmondja a szakvéleményt. A szoliban dolgozó nanáhogy azt mondja nem lesz bajod... ezért ilyenkor lehet hogy nem árt egy szakember :)
Igen, de én itt csak a saját véleményem tudom elmondani. Dönteni más helyett nem fogok:):):):) Már pedig nekem itt most olyan érzésem van:P.
Nekem is hófehér a bőröm, vastagon tele szeplőkkel. Napon nem barnulok, hanem szeplősödöm, és 30-as faktornál is leégek.
Én is gondoltam a szolira, jártam is, de 4 percnél többet nem tudtam menni, mert leégtem, heti 2-szer jártam 2 hónapig, szinte alig fogott rajtam valamit, viszont sokkal több lett a szeplőm és szárazabb a bőröm. Abbahagytam, és ki is fakultam nagyon hamar.
Járok rendszeresen bőrgyógyászhoz ellenőrzésre a szeplőim miatt, kérdeztem tőle hogy járhatok-e szoliba szte, mondta hogy akinek nagyon fehér a bőre, és szeplős vagy nagyon anyajegyes annak nem javasolt.
Ezután kezdtem el használni önbarnítós testápolót. Minden másnap használom folyamatosan, egyenletesen, és nem kopik foltosan, viszont tök jó színem lett tőle :)
Jól van,nem álok le vitatkozni,te biztosan ott voltál,és láttál,hogy így véleményt tudsz nyílvánítani az én bőrproblémámról :)
Én elmondtam a saját tapasztalatomat,véleményemet,innentől kezdve azt csinál a fórumnyitó amit akar.Én úgy döntöttem nem kockáztatom az egészségem,csak azért hogy legyen egy kis színem.Egy barnább bőrű szolizzon nyugodtan,egy hófehér meg gondolja meg,véleményem szerint.
Persze az is lehet,hogy csak túlzás a hófehér bőre,mármint hogy ő annak jellemzi,közben meg csak simán világos bőrű.
Én már a szarkalábat is ráncnak hívom. Azok pedig már 25 éves korban kezdenek kijönni, és amikor pl nevetnek az emberek, akkor látszanak. Először a száj körül is. Egyébként meg imádom a ráncokat, mikor szép nevetősre öregszenek az emberen :D:D:D:D:D (nah bocsi ez off)
Egyébként meg nem értelek, nekem nagyon úgy tűnik, hogy már rég eldöntötted mit akarsz:P:P:P:P:P.
Én meg speciel, úgy is csak azt hajtom, hogy a fehér bőr a szép(Tudod mint nagyon régen, amikor úgy gondolták a parasztok barnák, az úrinők fehérek, visszacsúsztam a középkorba. De ezt ne vegye senki magára, ez az én ízlésem:P:P:P:P)
Egyébként tényleg változó, kinek mi tetszik,de konkrétan a kérdező nem érzi jól magát fakó bőrszínnel.
Nem mindenkinél. Hajlam kérdése. Szerencsére! :D
További ajánlott fórumok: