Szerintetek 20 évesen már késő elkezdeni hangszeren játszani? (beszélgetés)
Nagyon jó érett fejjel rátalálni egy új világra.
Amikor rájössz a kottaolvasás, ritmusok, harmóniák rejtelmeire...
Biztos nem, egyik ismerősünk nyugdíjba vonulásakor kezdett el zongorázni, mivel ideje bőven van és tényleg önszántából ült le klimpírozni -nem szülői nyomásra- elég gyorsan fejlődik a tudása
Dehogy késő... én is 20 évesen vettem az első elektromos gitárom :) Igaz, én csak magamban tanulgattam, netről...
Nem vagyok ász... Lemaradtam 40 évvel...
Jó dolog tanulni zenélni. Megnyílik az ember lelke előtt egy eddig ismeretlen világ. És ettől csak több lesz. Már más szemmel-füllel-érzelemmel látja a környezetét.
Én az esélytelenek nyugalmával vizsgáznék, mivel csak a Boci boci tarka kezdetű méltán népszerű gyerekdalocskát tudom elpötyögni.
Inkább ők kapnának agyérgörcsöt, ha meghallanák amit én prezentálok ott előttük :-)
Hogy komolyra fordítsam a szót, természetesen Neked aki számot szeretne adni a tudásáról biztos hatalmas izgalommal jár egy ilyen vizsga. Mikor valamit bizonyítani kell az mindig nehéz.
Honnan tudná?! Nem lehet mindenki akkora áaz, mint te. Mellesleg nem is akar... de az amatőr zenélésnek is megvan a maga bája. Vagy nem?! :o)
Lehet. Tudod, milyen érzés a kalocsai székesegyház orgonáján vizsgázni dr. Leányfalusi Vilmos, vagy dr. Bednarik Anasztázia előtt a váci székesegyház orgonájánál? No, az gyomorgörcs...
Én akkor kezdtem dorombon játszani, habár az nem művészet, az én tökéletes botfüleimmel is össze tudok hozni egy dallamot.
Soha nem késő elkezdeni! Ha tehetséges vagy bármikor sztár lehetsz! A Susan Boyle 50 évesen lett világsztár.
Soha nincs késő elkezdeni zenélni, mégha csak hobbi szinten is.
Ha számonkérnek majd azt mondom éppen az játszom mikor a villám belecsapott az árnyékszékbe.
Akkor püföld szorgalmasan, hátha valaki tényleg fizet egy kis csendért! :D
Az az érzésem bármilyen nevet adnék neki nem élnék meg belőle. Többet fizetnének azért, ha abbahagyom:-))
Adj neki nevet! Mondjuk, a nevedből legyen DEBRO :O) Aki meg még nem hallott róla, az érezze magát műveletlennek :O)
Kár, hogy a zenében nincs absztrakt irányzat, mert akkor ráfoghatnám, hogy én olyan stílusban játszom :-))
Amikor megvettem a zongorám, após azt mondta, hogy ha ilyen szorgalmasan gyakorolok, 20 év múlva tehetséges kezdő leszek. :)))
Azóta becsukom az ablakot, ha játszom, mert nem érdemli meg, hogy gyönyörködjön a művésztemben :o) Úgysem nő fel hozzá soha :)))
Talán ha siketekre cserélném akkor nagyobb lenne a sikerem :-))
Miből gondolod, hogy benned van a probléma?! Cseréld le a hallgatóságot! :O)
Ott ülni én is utánozhatatlanul tudok. Csak mikor elkezdek játszani rajtuk akkor kezdődik a probléma :-)))
Én pár nap alatt megtanultam gitározni kb 3 éve.Most 26 vok.
45 évesen ültem először zongorához, 2 év után orgonához...
Látszik, hogy még sosem költöztettél olyant akinek zongorája van .....:-))
Szerintem pont fordítva van ez...
A gitár nehezebb, mint a zongora...
Jobb későn, mint soha! :))) Minden a szorgalmadon és a kitartásodon múlik! Én szurkolok Neked!
:D ez hegedűn lett volna az igazi kihívás!
nem!
én igaz 12 évesen kezdtem de sosem késő!!
További ajánlott fórumok: