Szeretném a lámpáimat kicserélni. Vettem mennyezeti spotlámpákat. A bekötésnél egy kicsit elakadtam, esetleg valaki tudna segíteni? (tudásbázis)
Sziasztok!
Köszi a tanácsot mindenkinek!
Igaz, hogy a kampók kiszedése megizzasztott, de minden simán ment.
Fehérbe a kéket, feketéhez a feketét, a sárgához ne köss semmit, de így a lámpa üzem közbeni érintése balesetveszélyes lehet. Tehát amikor be van kapcsolva a lámpa, akkor ne nyúlj hozzá, mert feszültség alá kerülhet a lámpatest fém része, a rossz szigetelés miatt. Tehát bekapcsolt állapotban égőt soha ne cserélj. Amikor hozzáfogsz, győződj meg, melyik szál a fázis, és minden esetben egy fázisceruzával vagy feszültségmérővel ellenőrizd.
A képen látottakból nehéz megállapítani, hogy melyik a kék és a fekete, és meg kell győződnöd arról, hogy a kék valóban a "0"-e, és a fekete a fázis. Mivel lehet, hogy régi a bekötés, ahol felcserélték a vezetékeket, így ellenőrízni kell, hogy a fekete a kapcsoló szál. Ezt próbalámpával is ellenőrizheted.
Remélem elég érthetően írtam le. Ügyess légy!
Holnap kötöm be, mert én is megyek dolgozni.
Majd megírom hogy sikerült.
Nekem most mennem kell dolgozni, de ha ráér délutánig, akkor esetleg többet segíthetek.
Amúgy sok sikert, és vigyázz az árammal.
Szia!
Köszi jól, csak egy kicsit elrontottam a kérdést.
Még nagyon kezdő vagyok itt :)
Szeretném a lámpáimat kicserélni. Vettem mennyezeti spotlámpákat.
A bekötésnél egy kicsit elakadtam, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
A plafonból két vezeték jön ki (fekete-kék).
A lámpa pedig ilyen:
Mit, hova kössek?
Köszi mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Van arra jogszabály, hogy mennyi idő alatt kötelesek kicserélni egy hibás háztartási eszközt?
- Auchanban meddig lehet kicserélni a számomra szükségtelen ajándékot?
- Ha megkérem a fogorvosomat hogy a fekete tömésemet cserélje ki fehérre akkor köteles kicserélni, ha nem vagyok rá allergiás?
- Ha műanyag szemüveglencse megsérült lehet vele mást csinálni, mint kicserélni? Kicsit megkarcolódott és van rajta egy kis bemélyedés.
- Mikor kell kicserélni az UV lámpában lévő csövet?
- Hova forduljak, ha a kereskedő nem akarja kicserélni a cipőm?