Hova forduljak, ha a kereskedő nem akarja kicserélni a cipőm? (tudásbázis)
Köszönöm a hozzászólásokat.
De,mint már írtam a fogyasztóvédelemnél és a békéltetőtestületnél már jártam..... de hiába ők ajánlást tesznek de nem kötelező elfogadni a boltnak...
Már pontosan utánajártam és bírósági feljelentést kell tennem.Hát meg is teszem legalább kártalanítást is kérek
Jártam már náluk... békéltetőnél papirom van,hogy jogos a reklamációm... de ennyi a bolt nem köteles ezt elfogadni.
vannak jogaim de nem élhetük velük és át is vágnak
Szia!
Békéltető Testület/-Fogyasztóvédelmi Egyesület/.
Fordulj hozzájuk.Nézd meg a honlapjukat.
kISKUNFÉLEGYHÁZÁN MÁRKABOLTBAN ....
Nem marad más csak a bíróság,mert az igazamért kiállok hát basszus több ponton megbuknak és mégis keménykednek
Ez elképesztő... mekkora pofátlanság. Sajnos már ennél nagyobb összegű terméknél is hallottam hasonló esetről. Mindenki máshoz küldte az embert a problémájával, aztán el is veszett a bürokrácia útvesztőiben valahol a dolog... :S
Milyen üzletben vásároltad?
Igen fordúltam és nekem adtak igazat de hát röhögve mondta a tulaj,hogy nem fogadják el a döntést bár nem tudja mi lett,mert még a postán van a levele...
Békéltetőtestület egy nagy nulla,mert nem köteles elfogadni a döntést...és itt meg is áll a tudomány
Igen személyesen voltam bent de a törvények alapján nem tudnak mit csinálni,mert ők csak azt vizsgálják,hogy miként foglalkoznak az üggyel.Mikor említettem bent,hogy lehet lopott a termék...nevetve mondták: lehet a kamionrol esett le.
Ez a baj a bolt tisztában van vele,hogy szarhat a fejemre,mert olyan jogai van...
Problémám a következő.Fél éve vásároltam egy nike cipőt ami 1 hónap után a varrás mellett a cipő felsőrsz elkezdett szakadni.Visszavittem majd megvarrták úgy,hogy vettek be a cipő bőségéből amit nem tehettek volna.De ezt tagadják,hogy varrtak be közben meg érzem és látszik a + rávarrás belűl..meg hova tünhetett a szakadás? :D jeleztem de elutasítottak.Majd 1 hét múlva ismét szakadt ugyanott újbol..visszavittem de hát nem jogos a reklamáció,mert a termék teljesértékű,hibátlan.Közben meg tátonganak a lyukak rajta.Itt nem a jegyzőkönyben szerepelt hibára vizsgálták be bár nem értem,hogy történhetett ez.Cérnabomlásra vizsgálták ami sehol sem szerepel.Elhoztam és békéltetőtestület ahol jogosnak ítélték a reklamációmat..de a bolt nem cserélte ki a cipőm.Majd kértem a javítást megint ,mert több helyen szakad...összes kép meg van rola...de ma kaptam a telefont,hogy a cipőm hibátlan menjek érte...
fél éve vásároltam és nem tudom használni,a bevizsgálással félrevezettek szándékosan mást vizsgáltak,mint ami hibát feltüntettünk.. a bezsgálójuk szakvéleményt nem adhat ki,mert nem szerepel a hivatalos listán, a cipőm még mindig szakadtt több helyen....
Ti mit tanácsoltok ebben az esetben? bíróság? mert a tulaj semmire sem hajlandó,mert kapaszkodik a szakvéleménybe ami nem valós...
További ajánlott fórumok:
- Hova forduljak, ha a párom exe tönkre akar tenni minket, gátol a pici sétáltatásában?
- Bírósági ítélet ellenére az apa egyáltalán nem fizet gyermektartásdíjat. Hova forduljak?
- Mit tegyek, kihez forduljak?
- Leégett a házam, most hova forduljak?
- Kihez forduljak ezzel az erős szőrösödéshez és hajhullással? Lassan kopasz vagyok :(
- Ha elhelyezkednék egy üzletben vezető beosztásban, akkor az ott eltöltött idővel kiváltható egy kereskedő-boltvezető tanfolyam?