Szeretnék hosszú hajamba tartós hullámokat csináltatni. Ki milyen tippet tud? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én a tartós hullámtól nagyon félek. Egyszer letört tőle a hajam 3 cm-re. hosszú hajam volt. Borzasztó volt. Lelkileg kikészültem! Soha többé! Nagyon jó nekem az egyenes haj.
Szia.
És ezt bármelyik fodrász meg tudja csinálni? Mert még nem hallottam egyiktől sem ezt mint megoldás:(
mennyibe kerül?
Köszi a tippeket. :)
Hosszú, szögegyenes hajam van. Az én fodrászom azt mondja, hogy a dauer nagyon tönkreteszi. Viszont csavarással, meg hajsütőkkel nem marad meg a hullám, két órán belül kidobja :( Ezért kellene valami olyan, ami tart ugyanakkor nem teszi nagyon tönkre a hajamat.
Szia!
Nekem is a fodrászom ajánlotta a (nem tudom helyesen hogy kell leírni ezért fonetikusan írom)hedlájnszt. A dauerhez tudnám hasonlítani, de ha nem túl vastag szálú a hajad akkor kb. 6 hétig van benne. A csavarótól függ, hogy mekkorák lesznek a hullámaid. Ha pedig nem szeretnéd a hullámokat, be is lehet csavarni egy hajmosás után, a frizura tartósabb lesz tőle. Én nagyon meg vagyok elégedve vele, főleg nyáron szeretem, mert csak megmosom, magától megszárad és mégis van frizurám.
Szia!
Szerencsére nekem van egy nagyon jó fodrászom aki tudo olyan dauert csinálni ami nem lesz "bari" göndör és kíméli is a hajat.
Sokáig jártam egy másik fodrászhoz, de az mindig "bari" göndörre csinálta, így az évek alatt tönkre is ment a hajam tőle.
Nekem gyümölcssavas dauervizet használ és műanyag vastagabb csavarókra teszi. Szerencsére már helyrejött a hajam és szép, egészséges.
Ennek a fodrásznak köszönhetem akihez most járok és nála is maradok.
Kár, hogy messze laksz tőlem, mert őt szívesen és nyugodt szívvel ajánlanám.
A szép természetesnek tűnő dauerhez nagyon ügyes fodrász kell. Én utoljára kb. 15 éve csináltattam. kb. 1- 1 1/2 órás procedúra mire felcsavarta. Derékig ért a hajam. A csavarók méretének az átlagosnál nagyobbnak lell lenni. Tehát aki olyanra csavarja, mint akinek 2 szál haja van....hát nem mondok inkább semmit. Létezik a spirál dauer az is, illetve az még hosszadalmasabb mint a hagyományos ennek a csavarónak is nagyobbnak kell lenni a megszokottnál. A fodrásznak ügyesnek kell lenni, hogy egyforma legyen annak ellenére, hogy szinte órás eltérések vannak a csavarás ideje között. Gondolom ez csak nagyobb szalonoknak éri meg. Nagyon szép természetes hatású loknis lett a haj tőle.
A kezelésnél is figyelni kell. Amikor kifésülöd a hajad akkor átkell permetezni, hogy visszaálljon a hullámossága és ne úgy nézzen ki az ember lánya, mint egy szórakozott professzor, vagy szénaboglya szerű éktelenkedjen a fejünkön Én úgy csináltam hogy mosás után szépen kifésültem nedvesen és utána zuhannyal vizeztem és utána úgy hagytam megszáradni. A lényeg nekem mindig csak a lenőtt tövét dauerelték, így nem roncsolódott a hajam. Egy tanács még általában az embereknek az egyik felén dúsabb a haja kérd meg a fodrászodat, hogy a kevesebb hajas oldalon kezdje. Sok sikert!!!!
nekem eddig még nem akadt olyan fodrász aki enyhén göndör hullámos hajat tudott volna csinálni dauerral, mindig bari lettem :D
Persze ez is gondolom fodrász függő, vagy nemtom, mert ehhez a részéhez nem értek. :P
További ajánlott fórumok:
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Lágy hullámokat szeretnék a hajamba, ezt dauerrel kivitelezhető?
- Milyen melír illene a világosbarna göndör hajamba? Mennyibe kerülne, ha keveset csináltatnék?