Szeret a gyereketek óvodába járni? (beszélgetés)
a korai keléssel nálunk is gondok vannak :D de bedobom az ovi-kártyát, hogy oda megyünk akkor erőt vesz magán és felkel
az nálunk külön szerencse, hogy a bölcsiből 5 gyerekkel együtt jár oviba is, így rögtön adott volt a haveri kör :D
Nálunk is a Jutka néni volt aki megtanította neki. Én hiába is akartam, volt olyan, hogy 4 nadrágot pisilt össze, de a bölcsiben két hét alatt szobatiszta lett. :)
De oviba úgy veszem észre még jobban szeret járni. 3 hete jár, de már vannak barátai, és már 4-5 verset is tanult, pedig még sok a beszokós gyerek, akikkel ugye azért többet kellene foglalkozni. Nagyon aranyosak az ovónénik. Ma reggel is rajzolt nekik és azt be kellett vinni. Két nap volt sírás, de akkor is inkább tudtuk be a hidegfront miatti kialvatlanságnak.
én különben abszolút jónak tartom az angol rendszert, barátnőmék vannak kint. Nagyon ok minden van, amit egy erre képzett, rátermett embertől (óvónő, dajka) jobban, könnyebben megtanul a gyerek, mint otthon a szülőktől. Nálunk a 100%-os szobatisztaság egyértelműen a bölcsis Kati néni érdeme, melyet 2 hét alatt elért, míg itthon azért kínlódtunk vele.
Szerintem az egy nőnek is jobb, hogy nem esik ki 3 évre a munkából, illetve hogy tudja hova "tenni" a gyereket. Itt Mo-on én ebben látom a gondot, nincs megfelelő intézményrendszer; nekem szülés után 2 hónappal már vissza kellett járkálnom az irodába; 2 évig anyuéknak, barátnőknek kellett besegíteniük, vagy cígeltem magammal a gyereket, mert csak 2 évesen fogadta a bölcsi.
Azért mert neked negatív élményeid voltak,az nem jelenti azt,hogy Magyarországon minden gyerek utál oviba járni.Miért kell állandóan negatív színben feltüntetni Magyarországot???
Az én fiam szeret oviba járni,szereti az óvónőket a foglalkozásokat, a programokat!
Szerintem ez nagyban függ az óvónőktől... Mennyire tudja lekötni a gyereket, érdekessé tenni számára a dolgokat... Ha csak gyerekmegőrzőként működik az óvoda és a gyerek kvázi unatkozik bent, mert nem foglalkoznak vele, akkor nem kell csodálkozni, hogy nem szeret oda járni. Viszont ha az óvónő mindenféle érdekes játékokat, feladatokat talál ki, az udvaron hagyja őket tombolni, nem szól rájuk örökké, de ugyanakkor a biztonságukra azért vigyáz, akkor a gyerek szeretni fogja az óvódát és nem lesz semmi gond :)
Én is megkaptam már a lányomtól a múlt héten, hogy túl korán jöttem érte... Pedig csak 2 hete jár ebbe az oviba, úgyhogy még barátai se igazán vannak.. :)
Ez érdekes, ugyan én pár évvel idősebb vagyok nálad, de én baromira szerettem az óvodát (vidéken jártam), szerencsére a társakkal mentem tovább iskolába is...
Én még nem hallottam olyat, hogy vki ne szeresse az óvodát, és azért elég nagy az ismeretségi köröm.. sajnálom, hogy neked ilyenek a tapasztalataid...
Azért kérdezem, mert arra emlékszem vissza, hogy nem volt olyan gyerek, aki igazán élvezte volna az óvodát akár az én, akár a húgom idejében, de a későbbiekben is rengeteg sírós gyereket láttam, aki ezzel küzdött az óvodába menés ellen.
Ezzel ellentétben a brit óvodákba (nursery) szívesen mennek a gyerekek, ha a szülő korábban megy érte, akkor morcosan odaszól, hogy korán jöttél, gyere vissza később. Mi ez a hatalmas különbség a két ország gyermeknevelésében?
További ajánlott fórumok:
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Te szerettél óvodába járni?Milyen emlékeitek vannak?
- Ti megengednétek a gyereketeknek, hogy az apjához költözzön, ha mindennél jobban ezt szeretné?
- Hány évesen engedtétek a gyereketeket egyedül hazajárni a suliból?
- Hogyan készítitek föl a gyereketeket (és magatokat), hogy ősszel óvodába megy majd?
- Szegediek! Melyik óvodába jár a gyereketek? Meg vagytok elégedve?