Hogyan készítitek föl a gyereketeket (és magatokat), hogy ősszel óvodába megy majd? (beszélgetős fórum)
Az én lányom is nagyon várja már.
Nagy szerencsénk, hogy rengeteg mostani játszópajtása lesz majd vele egy csoportban, ezért is írattam vegyes csoportba, kis túlzással mindegyiket jól ismeri már. Kezdetben biztosan könnyebb lesz így neki. Az óvónénit is jól ismeri , és nagyon szereti.
Nálunk nem volt bölcsis, mert itthon volt velem, meg a picivel. De ő is ismeri az óvónéniket már, isz ő is minden nap jött a nagyobbikért az oviba. Szereti is az óvónéniket, és hát ők is mondták, hogy tuti nem lesz gond Andikával, mert már látják rajta, hogy simán ott fog maradni.
A nagyobbik is ment a csoportjával többször a suliba, de nem abba. Az ovitól egy saroknyira van az iskola, de oda 4. osztálytól járnak. Az, ahova 1. osztálytól járnak 3.-ig, meg a gimnáziumosok, az messzebb van, de ott csak egyszer jártak.
Nekünk is pont így jön ki. :) A nagy várja a sulit. Szerencsére többször is mentek az ovis csoporttal és velünk is különböző alkalmakkor (nyílt nap, játékos foglalkozások, koncert, cirkusz).
A pici már járt bölcsibe, lesz is pár ismerős, akikkel együtt kezdi az ovit. Ismeri már az óvónéniket, hiszen minden nap mentünk együtt a nagyobbikkal. Ott is volt nyílt nap, játékos foglalkozások, úgyhogy nem lesz ismeretlen a "terep". Ezt nagyon jó ötletnek tartom.
:) én is így voltam vele. A fiam első perctől imádta, én meg szenvedtem a hiányától, de nem mutattam :) Én mondogattam neki párszor, hogy az oviban sok-sok játék van és mennyire jó, a gyerekekkel játszani...
Amit még hozzáfűznék, én a gyerekorvost kérdeztem meg, hogy érdemes-e valami immunerősítőt adni, mert azt hallottam, hogy az első hetekben sokszor lesznek betegek és nekünk felírt egy vitaminfélét, már nem emlékszem a nevére sajnos, de nagyon jó volt. A fiam nem sokat betegeskedett.
További ajánlott fórumok:
- Hogy érzitek magatokat?
- Mit szólnátok, ha gyereketek közölné: a saját neméhez vonzódik.
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Ti is mesebeli királykisasszonynak érzitek magatokat titokban?
- Szeret a gyereketek óvodába járni?
- Szegediek! Melyik óvodába jár a gyereketek? Meg vagytok elégedve?