Szerelem első látásra, vagy hónapok alatt kialakuló szerelem? (beszélgetés)
Tehát megállapíthatjuk, hogy ilyen is van, meg olyan is van. Vagy ilyen sincs, meg olyan sincs. :D de valamelyik biztos :D
Mert a hirtelen lángolásnál mondhatjuk azt is, hogy nem szerelem, hanem vágy. És amikor eloszlik a lila köd, akkor vagy átalakul szerelemmé, mert elfogadod a hibáival együtt, vagy eltűnik a vágy, ami soha nem volt szerelem.
Mindent meg lehet magyarázni ;)
Jóvan:) Én kétszer is írtam hogy szerintem. Ez az én véleményem (meg Andié), de nincs kőbe vésve.
Vagy igazam van és ti vagytok a kivétel.
Vagy nem.
De valamelyik biztosan :)
Szerintem nincs olyan hogy lassan kialakuló szerelem. A szerelem érzetét kémiai folyamatok adják, beindul a különböző "szerelemhormonok" termelődése és felkerül a rózsaszín szemüveg :)
Csak őt akarod éjjel-nappal, csak rá gondolsz, nem eszel-nem alszol... Gyönyörűnek, okosnak, szikrázónak és a legkívánatosabb személynek látod őt.
Így indul minden. Aztán persze idővel meg is ismered a másikat, jó és rossz tulajdonságait, vágyait, terveit... és ha minden jól megy, akkor mire a hormonok lecsendesednek és a szemüveg is összetörik egy olyan ember áll előtted akivel le tudod, le akarod élni az életedet.
Ha nem, akkor pedig ott állsz és nézel hülyén magad elé, feltéve a kérdést hogy mi a fene történt veled hogy ezt az embert egy percig is szeretted... De nyugi nem te hibáztál, a szerelem már csak ilyen :))
Szóval szerintem nincs "lassan kialakuló" szerelem. Az kompromisszum. Megszokás, kiegyezés, "jó ő is, ha más nincs"... stb...
"Nehezebben kialakult szerelem", az milyen?
A szerelem, az nem jön, és dönt, mint egy úthenger? Ami nehezen kialakul, az nem inkább a szeretet?
Csak kérdezem, mert nekem ez így furcsa.
Mi a véleményetek, tapasztalatotok? A gyorsan kialakuló, nagyobb intenzitású szerelem, vagy a lassan, hónapok alatt, csendesebben kialakuló szerelem az "igazibb, tartósabb"?
Nálunk az utóbbi van a párom részről, igaz ebben az is benne van, hogy a távolság miatt ritkán tudtunk találkozni, s ezért nála nehezebben alakult ki a szerelem.
Nektek mi a véleményetek, melyikben volt részetek, melyik a tartósabb szerintetek?