Szendvicstorta recept



14 dkg lágy vaj
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
50 dkg fehérkenyér
20 dkg krémsajt
30 dkg túró
5 dkg zsemlemorzsa
15 dkg főtt füstölt tarja
15 dkg sonka
2 csemegeuborka
3 paradicsom
4 evőkanál sindling apróra vágva
só és bors
A Szendvicstorta elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a majonézzel és a mustárral. A húst a paradicomot és az uborkát apróra vágjuk. A vajkrémet három részre osztjuk. Az elsőt a tarjával és a snidlingel, a második adagot a sonkával és a borssal, a harmadik adagot a zöldségekkel keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A kenyér héját levágjuk, a belét vízszintesen négy lapra vágjuk, mint ha tortalapok lennének. Megkenjük a háromféle krémmel a három lapot és a negyediket a tetejére tesszük. Így megkapjuk a szendvicstortát. A krémsajtot a túróval kikeverjük, sóval borsal ízesítjük. A tortánkat körbe és a tetejét bekenjük vele. A kész tortát meghintjük zsemlemorzsával és a tetejét paradicsom karikákkal díszítjük.
Ha elkészültünk vele, hűthetjük 1-2 órát.
8 szelet jön ki belőle. Egy szelet 612 kalóriát tartalmaz.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. febr. 4. 21:57
A szendvicstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.