Székrekedésre mit adjak 10 éves gyermekemnek? Normaflore? (tudásbázis)
majd el felejtettem mit eszik?
élő táplálék / vagy ?
drága iszik a gyerek elég vizet? 10 kg-ként 3dl a napi ajánlat , és C vitamin több
azonkivül lehet hogy szorong a gyerek
he több info kell irj
Nem ,darált dió kell,hanem csak a sima pucolt dió.Ha kész van zsírpapírra öntsd,ha kihűlt,tedd tányérra!
Nem voltatok vizsgálaton,hogy esetleg nem tej allergiája van?
Nálunk nekem is és a srácoknak is az van,nem ehetünk semmilyen tejes dolgot.
Ezt nem értem...
Én ha keveset iszok, keveset megyek wc-re is, ha meg sokat, sokkal többet - innentől a mérés se sokat ér, nem??
Amikor szoptattam, én megittam egy nap legalább 4-4,5 litert (teát és ásványvizet), és még levest is ettem minden nap....
Diabetikus szörpök pl. :)?
Teának pedig finom gyümölcsös teákat.Mi a Tescos-erdei gyüm.-öset szoktuk.Semmi bajunk vele,szeretjük.Kicsit ki is tolok velük,mert a világ cukra nem volna elég :D, 3 szem ezer édes=1ek cukornak felel meg.Max 3 ek cukrot szoktam és 12 szem .v 15szem ezer édest.Nagy adag teákat szoktam készíteni.A narancsos teát szeretik még nagyon,és a Milfordnak van egy szuper teája azt hiszem táncoló hópelyhek a neve.Isteni rum illata van.A karácsonyi csomagolásról felismerhető.
Szerintem tökéletesen elég 1.5-2 liter víz,felnőtteknél 2.5l.
Mikor várandós voltam nekem is mondtak ezer félét,a 15 kg-onkéntinél lett volna napi 5l-is.Majd a főápoló javította ki,hogy állítólag úgy mérik,mivel a túl sok sem jó,(kicsit undi)..Amennyit pisil egy 24 óra alatt mind mérő edénybe megy,v. flakon,amennyi össze gyűlt,minimum annyit+0.5l meg kell inni.
A mérést el kellett végezni :S :).
2.5 lt-kellett fogyasztanim így naponta, majd szoptatáskor volt kötelező a 3l,max 3.5.
Ezen felül a táplálkozások alatt is jutunk folyadékhoz.
Hát, akkor nem kell zseninek lenni, hogy tényleg kevés lesz a másfél liter egy napra.
Még egy plusz litert próbálj beleerőltetni naponta, és akkor egyéb "trükközés" nélkül is javul a helyzet!!
Nekem voltak hasonló gondjaim. Dupalac-al kezeltek gyerekkoromban.
Viszont van egy ezerszer jobb és természetesebb.Nyírfa cukor.Herbáriákban lehet venni, nem olcsó fél kg, ezer valamennyi,de nem is szabad úgy használni,mint a sima cukrot,mivel erős hashajtó hatása van :).Kakaóba,vagy teába,sima cukor mellé 1 teáskanállal teszel neki és sikeresebben tud majd wc-zni.Talán ez a kevés is meghajtja picit,nem biztos 2.5 éves kislányom másnap tudott tőle szépen,normál minőségűt wc-zni.Egész picurkáknál is adható,pár hónapos korban is,persze ott 1kk-al maximum,de ki lehet tapasztalni.Egy nap csak 1x,többször nem kell.Nagyon nagy szorulásnál lehet több,akkor a hasmenés sem gond.Nem okoz görcsöket,ha meg is hajt, több felvonással hamar el is múlik,nem tart egész nap.
Bármilyen szénsavas üdítőital oldja a vízkövet, nemcsak a kóla.
Ha megfelelő étrend sem segít, akkor laevolac.
Sok rost mellé az tényleg kevés.
Csatlakozom az előttem szólókhoz: rengeteg folyadék, ha ennyi rostot eszik...
A kólát egyszeri megoldásnak írtam, nekem szokott segíteni, máskor én se iszom.
De hosszú távon, ha nem tudsz annyi folyadékot belediktálni, át kell gondolnotok az étrendjét...
Reggel éhgyomorra egy kis doboz tejfölt egyen meg. Persze minden nélkül, magába, de meg is sózhatja, ha úgy jobban ízlik neki.
Egy próbát tuti megér..:-)))
Sajnos,sok felnőtt sem érti,miért lehet az,hogy pl.átvált teljes kiörlésű ételekre,korpatablettára,és iszonyatos székrekedése lesz..:( Lehet,hogy a te gyerekednek,ez a kevés is "sok"..A rostok bármilyen kevés,felszívják az összes nedvet az emésztő rendszerben..Tudom,hogy ez az egészséges,de...vagy még kevesebbet adsz neki,vagy nagyon-nagyon sok folyadékot..És akkor rendbejön.Kólát ne adj,kipróbáltam,mert nem hittem el,tényleg feloldja a vízkövet a WC-ben!!! Elgondolkodtam,mit tehet a gyomorban,bélben...?
Nekem annak idején a gyerekorvos tejcukrot írt fel,a gyógyszertárban kaptam.
További ajánlott fórumok:
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Milyen étvágyjavító készítményt adjak gyermekemnek?
- 6 éves gyermekemnek adnám a Normaflore-t. Reggel vagy este adjam be?
- A normaflore akkor is segit a bélflorák helyre állitásában, ha sokat van székrekedés?
- Milyen vitamint adjak 3 éves gyermekemnek?