Székesfehérváron PCOS-kezeltektől lenne néhány kérdésem! (beszélgetés)
Sziasztok!
A mai nőgyógyászati szűrővizsgálatomon panaszoltam a tüneteim az (új!) orvosomnak, melyek a következők voltak:
-Óramű pontosságú 28 napos ciklusok/6 napos mensivel rövidülése az utóbbi egy évben 22-27 napra/3-4 nap vérzéssel
-Drasztikus ütemű hízás jó egy év alatt(175 cm-hez majdnem 90 kg-ra híztam 70-ről!!!)
-Szőrösödés hason, mellbimbó környékén
-Állandó fáradtság
Rögtön hasi ultrahangra, és endokrinológiára utalt PCOS gyanúval.
Igyekeztem olvasgatni a témában, de teljesen tanácstalan vagyok.
Elsőre azt mondta, ki kell vizsgálni, de ő igazából nincs nagyon otthon a témában, ami biztos, hogy ennek egyetlen kezelési módja a Diane35 fogamzásgátló tabletta. Határozottan NEM szeretnék fogamzásgátlót szedni. 1 év múlva szeretnénk nekiállni a babatervezésnek. Végül hol fogom megkapni az esetleges kezeléshez tartozó gyógyszereket, ha kiderül mi a gond?
A héten megyek nőgyógyászati ultrahangra, és még időpontot kell kérnem Székesfehérvárra (nem odavalósi vagyok) endokrinológiára.
Ott ezekkel a tünetekkel milyen vizsgálatokra számíthatok? Esélyes (én szeretném) hogy csináljanak IR-vizsgálatot is? Van cukorbeteg a családban... Ettől például rettegek.
Minden hasznos tanácsnak (mire kérdezzek, milyen vizsgálatot kérjek, mert maguktól nem kérik, stb..) nagyon örülnék.
További ajánlott fórumok:
- Utrogestan - ki szedte? Lenne néhány kérdésem. (leírom az 1. hsz-ben)
- Vodafone 858 smart telefonja van valakinek itt? Lenne néhány kérdésem!
- Van itt olyan eü-s, akinek tudnék írni és válaszolna néhány kérdésemre? (Vérnyomás, szív-érrendszer)
- Vadászgörényes gazdik! Lenne néhány kérdésem hozzátok.
- A szponzorokról lenne néhány kérdésem!!
- Írországban vagy Angliában dolgozókhoz lenne néhány kérdésem hivatalos ügyben. Tudnátok segíteni?