Szejtános zöldségtál recept
45 perc
A Szejtános zöldségtál hozzávalói:
10-15 dkg búzahús por
20 dkg vegyes zöldség
1 lila hagyma, só, 1-2 szelet kaliforniai paprika
1 nagyobb burgonya
10 dkg durumbúza tészta
Fűszerek: lukullusz zöldség keverék, őrölt köménymag, tárkony, oreganó, szárított petrezselyem levél
Olíva olaj
A Szejtános zöldségtál elkészítési módja:
A lila hagymát apróra vágom, az oliva olajon megpirítom. Hozzá adom a kockára vágott burgonyát. Együtt pirítom kb 1-2 percig, vízzel felöntöm, sózom. Hozzá adom a zöldség keveréket. Lehet mirelit is. Amíg felforr elkészítem a szejtánt. A 10 dkg szejtánport /búzahús/ a felsorolt fűszerekkel és sóval összekeverem még szárazon. Félforró vízzel - amit a kezem még elbír-összegyúrom. Várok pár percet, amíg teljesen felszívja magát, gyurmaszerű anyagot kapunk. A forrásban lévő ételbe kis golyókat gyúrok belőle, elkeverem, hozzá öntöm az edényben maradt fűszeres vizet is. Végül ha forr beletesszük a tésztát is.
Takarékra állítom a gázt és úgy főzöm kb fél órát.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: perzsacica, 2022. ápr. 3. 13:06
A szejtános zöldségtál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.