Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szejtános zöldségtál recept

Szejtános zöldségtál recept


Elkészítési idő 45 perc

A Szejtános zöldségtál hozzávalói:
10-15 dkg búzahús por
20 dkg vegyes zöldség
1 lila hagyma, só, 1-2 szelet kaliforniai paprika
1 nagyobb burgonya
10 dkg durumbúza tészta
Fűszerek: lukullusz zöldség keverék, őrölt köménymag, tárkony, oreganó, szárított petrezselyem levél
Olíva olaj


Szejtános zöldségtál

A Szejtános zöldségtál elkészítési módja:
A lila hagymát apróra vágom, az oliva olajon megpirítom. Hozzá adom a kockára vágott burgonyát. Együtt pirítom kb 1-2 percig, vízzel felöntöm, sózom. Hozzá adom a zöldség keveréket. Lehet mirelit is. Amíg felforr elkészítem a szejtánt. A 10 dkg szejtánport /búzahús/ a felsorolt fűszerekkel és sóval összekeverem még szárazon. Félforró vízzel - amit a kezem még elbír-összegyúrom. Várok pár percet, amíg teljesen felszívja magát, gyurmaszerű anyagot kapunk. A forrásban lévő ételbe kis golyókat gyúrok belőle, elkeverem, hozzá öntöm az edényben maradt fűszeres vizet is. Végül ha forr beletesszük a tésztát is.

Takarékra állítom a gázt és úgy főzöm kb fél órát.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szejtános zöldségtál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook