Szeged és környéke (beszélgetés)
SzállásKérés.hu
Szegedi szallasok.hu
Nem tudom mekkora a csaladod, es milyen osszeg all a szallasra a rendekezesetekre, de a fenti kerresovel jol szet lehet nezni, a hotel, motel, panziokhoz az araik is fel vannak tuntetve, a nem nagy forgalmu felre eso utcakban levoktol a foutcakon levokig. Az araikban is valtozasok vannak, a belvarostol valo tavolsaguktol fuggoen, De a villamos es a busz kozlekedes is megfontolando. Ha egy hely nem valosult meg, masik ajtok nyilhatnak.
Nezzel, szet, E-Mail, vagy telephon...
Csak egy gondolat...
Öreg Kőrössy Halászcsárda
Címünk: 6723 Szeged, Sárga Üdülőtelep 262. Telefon: +36 62 495 481 Fax: +36 62 ...
Ne feleddjuk el, ket Korossy halaszcsarda van, az egyik a Kis Korossy halaszcsarda, es egy kicsit kintebb van az Oreg Korossy halasz csarda.
Ha a "Felso Tisza Part" (ami a kiskorut [Tisza Lajos korut] keleti partjanal kezdodik) uton egeszen kimegy , mielott az Irinyi Janos utcaig elerne, ott kell egy kissebb utra jobbra fordulni, Elso tabla lesz a Kis Korossy csarda, es ha kicsit tovabb hajtasz, ott lesz az Oreg Korossy Halasz csarda. Ugyan az a Korossy csalad mukodteti mindkettot, rajtatok fugg melyiket valasszatok,
mindkettoben finom a halaszle, (szalkatlan)!!!
(ne feleddjetek otthon a degesz penztarcatokat)
"Öreg Körössy Halászcsárdát ajánlotta, a képek alapján szuper hely lehet."
Jo valasztast csinaltokz, ha oda mentek! A kinti resze ia kellemes, ha nincs esos ido.
Ha van kocsi, ugy a legkonnyebb, de Taxival meg meg konnyebb, mert nem tartoztat vissza esetleg a halaszle utani poharkaktol...
Ahogy írtam is este! Engem nagyon zavar, hogy az emlékeim szerint ahogyan eljutottunk oda, és amit jelenleg a lekért útvonal-térkép mutat, hát köszönő viszonyban sincsenek egymással.
Az is igaz, hogy én kb. 30 évvel ezelőtt voltam ott. Lehet, hogy valamelyik elérhetőségükön (e-mail, akármi) rá kellene kérdezni, hol is vannak jelenleg, hogyan találjátok meg őket, kell-e előre asztalt foglalni, stb. stb.???
Kedves Dodi!
Hány évvel ezelőtt????
Nem e a Roosevelt teri Halaszcsardara gondoltatok?
Ami pedig a belvarosi hid jobb oldalanal van, a Mora Ferenc museummal szemben, a hid masik oldalanal, a Klinikak oldalan. Ott rendeltem halaszlevet, es kenyer darabokat talaltam benne, a kis bogracsban amit kihozott a pincer. Fel is alltam, odahivtam a pincert es megmutattam neki. Otthagytuk oket! Azota sem mentem oda vissza!!!
Valoszinu masvalaki nem ettek meg a egesz adag halaszlevet de a megmaradt kenyeruket tettek bele, es a vegen a pincerek meg osszeontogettek a maradekokat, es azt hoztak ki nekunk...
Ugyan ott elotte valo esetben rendeltunk sult halat is, es a ket harmada megmaradt, es kertem, hogy csomagoljak be nekem, es amikor otthon kibontottuk egeszen mas volt benne, mert biztos osszekevertek maseval. sosem fognak latni ott engem.
A regi E5-os ut melletti Halasz csardaban, kint a halastaavak mellett, mindig finom halaszlevet kaptunk, tiszta volt mindig, kenyeruk is mindig puha volt. megeri a penzet.
A harmadik hely a regi es az uj :Korosi halaszcsarda, Vasarheky fele menven a Tisza partjan. Oda Taxival is kilehet menni. Ott is finoman es tisztan csinalnak mindent.
Legalabb is nekem ezek voltak a tapasztalataim.
Oké! Majd nézzetek utána, de úgy emlékszem, hogy az öreg hídon mentünk át Új-Szeged felé (mi gyalog baktattunk!), és már majdnem átértünk Új-Szegedre, mikor jobbra egy kitérő-letérő volt egészen le a Tisza partjára. Ott már nem sokat gyalogoltunk, ...
Az öreg hidat a főtérről (Széchenyi tér) a Híd utcán találjátok... azt könnyen megtaláljátok.
Augusztus elején megyünk, a Szabadtéri Játékokra úgy láttam már elfogytak a jegyek. Legalábbis abban az időpontban amikor mi megyünk. 20-án meg már nem leszünk ott, de Ópusztaszert nem hagyjuk ki :-)
A mórahalmi fürdőbe menjünk inkább?
Egy jó kis halebéd/vacsora az "Öreg Kőrösiy Halászcsárda", nem szabad kihagyni.
Ópusztaszerre aug. 20.-án érdemes menni, akkor még különböző rendezvények is vannak.
Mórahalmi fürdő = wellnes szolgáltatásokkal
Sziasztok. Augusztusban Szegedre megyünk nyaralni, segítségeteket szeretném kérni, mit nézzünk meg Szegeden és környékén. Pár helyet, látványosságot felírtam már, de ha valakinek van még jó ötlete hova mehetnénk, szívesen fogadom. Amit szeretnénk megnézni: Dóm, Dömötör-torony, Csillagvizsgáló, Pick Szalámi és Szegedi Paprika
Múzeum, Napfényfürdő Aquapolis, Vadaspark, Vár,
Füvészkert. Mórahalom Mini Hungary Park, városnéző kisvonat. Nagyszéksósi bivalygulya. Makón a Hagymaház. Ópusztaszer Feszty-körkép. Mórahalmon néztem van egy fürdő. Melyik jobb a szegedi vagy a mórahalmi?
8 napot töltünk Szegeden, úgy tervezzük, egyik nap kirándulunk, másik nap lazulunk (fürdés). Így mindkét gyerkőc megkapja amit akar :-)
Hódmezővásárhelyen esetleg valami érdekesség?
Válaszokat előre is köszi! :-)
További ajánlott fórumok:
- A napfény városa, Szeged és környéke
- Szeged és környékéről gyertek pletyizni
- 4D ultrahang Szeged környékén - mit tudtok ajánlani?
- Hol lehet menyasszonyi ruha anyagot vásárolni Szegeden és környékén vagy Budapesten?
- Tud valaki jó gasztroenteorológust Békéscsaba, Szeged vagy Orosháza környékén?
- Endokrinológus-nőgyógyászt keresek Kecskemét, Pécs, Szeged környékén