Szárnyashússal töltött alma recept
A Szárnyashússal töltött alma hozzávalói:hozzávalók 4 főre
20-25 dkg sülthús (tökéletesen megfelel a maradék is)
2 ek vaj
1 ek liszt
2 dl tej
só
bors
szerecsendió
4 alma
darabka póréhagyma vagy pritaminpaprika
petrezselyem
citrom
A Szárnyashússal töltött alma elkészítési módja:
A vajat felolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk, felöntjük a felforrt tejjel, majd sűrűre főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük (ha van egész szerecsendió, akkor azt reszeljünk bele). Beleforgatjuk az apróra vágott húst és a póréhagymát (vagy a paprikát). Az almák tetejéről levágunk egy szeletet, magházat eltávolítjuk, majd a húsát kikaparjuk úgy, hogy jó egy centis fala maradjon a gyümölcsnek. A kivájt almát felaprítjuk, és a húsos mártáshoz adjuk. A citrom levével meglocsoljuk az almákat, majd a töltelékkel megtöltjük, ráhelyezzük a "sapkákat". Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, sütőben megsütjük és melegen fogyasztjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 7. 16:59
A szárnyashússal töltött alma elkészítési módja és hozzávalói.