Szardellás hal recept
A Szardellás hal hozzávalói:50 dkg bármilyen halfilé szelet
15 dkg finomliszt
1 tojás
1,5 dl sör
1 evőkanál szardellapaszta
egy fél citrom leve
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 késhegynyi törött fekete bors
1 gerezd fokhagyma, só
olaj a sütéshez
A Szardellás hal elkészítési módja:
A halszeleteket mindkét felükön megsózzuk. A tojást a sörrel habosra verjük, hozzáadjuk a citromlevet, a szardellapasztát, a borsot és a zúzott fokhagymát. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. A halszeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk és bő, forró olajban, közepes hőfokon mindkét felén megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk és forrón tálaljuk.
Aki a halat általában szereti, ezt az ételt különösen megkedveli.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 22. 06:31
A szardellás hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.