Száraz, szálkás, seprűs haj! Mit tegyek ellene? (tudásbázis)
Szerintem túl sok cuccot rákensz de túl kevésnek tartom a heti egyszeri mosást. Ha városban élsz és sokat jársz gyalog, akkor pláne nagyon sok kosz rakódik a hajra, a szmog szemcséi aprók, a kencék vonzzák ezeket. Maga a heti egy hajvasalás még elmegy, de egy időre leszoknék róla, mondjuk havi 1-re korlátoznám. És egy kímélő samponnal mosnám, de kicsit többször (heti 2?) ami leoldja az eddig rárakódott réteget, olajpakolás is havi egyszer (olyan, ami neked szimpi, olívaolaj, kókuszolaj, stb.) de csak egyfajta. A mosás után természetesen a balzsam mehet és ha meg tudod állni, vagy hajszárító nélkül szárítsd, vagy alacsony fokozaton.
Nem hiszek abban, hogy a vágás mindent megold, mert ha a hajápolási szokásaidon nem változtatsz, utána megint jelentkezik ugyanaz a probléma. Másrészt a heti 1 mosás csak régen állta meg a helyét, amíg nem léteztek autók és kipufogógáz, a sima falusi por soha nem volt olyan pici szemcséjű, hogy az esti hajkefélés ne szedte volna ki, ráadásul az nem kőolajjal kevert ragacsos valami volt. Ma már muszáj gyakrabban mosni, persze kímélő samponnal, de muszáj.
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat.
A keratinos hajegyenesítéstől picit tartok... nem merek kipróbálni ilyen újabb dolgokat, féltem a hajamat. Vágatni rendszeresen szoktam,2-3 havonta. A fodrászommal beszéltem erről a szárazságról, de ő sem tud már mit tanácsolni... Tovább próbálkozom a természetes módszerekben... :)
esetleg egy fodrásszal nem tudsz konzultálni erről? ő csak jobban tudna segíteni, mert látja is a hajad.
a vasalás biztos nem tesz jót neki, de önmagában ettől még nem is kellene ennyire szálkásodnia a hajadnak, főleg, hogy ennyi ápolást is kap.
esetleg keratinos hajegyenesítésen nem gondolkodtál? a keratin fényessé és lággyá teszi a hajad, és pár hónapig a vasalással sem kell foglalkoznod. talán ez segíthetne
Sziasztok!
Azért fordultam hozzátok, mert tanácstalan vagyok a hajamat illetően. Nagyon szálkás és száraz a hajam vége, amit nagyon nem értek, mert nagyon nagyon igyekszem ápolni. Leírom, hogy pontosan miket s hogyan használok. Hetente 1x mosok hajat és 1x szoktam kivasalni is 160 fokon. Hajolajból a Loreal Professional absolut repair cellular 50 ml szérumot használom, hővédőnek pedig TIGI Flat iron shine spray-t. Hajpakolásnak tojásos, mézes, diófaleveles keveréket használok ami körülbelül 3 órát van a hajamon. Tehát ezekkel azt szerettem volna kifejezni, hogy tényleg nagyon nagyon igyekszem, de nem tudom mit teszek rosszul vagy mivel tudnám ezt a száraz érzést megakadályozni...
Segítsetek! :)
Akkor attól szálkás.
Én próbáltam már. Sokkal puhább utána a haj és szebb is, mint a sima ollóval. Nem kell havonta, elég 3 havonta megcsináltatni.
Kb. 2 naponta kell hajat mosnom,mert gyorsan is zsírosodik és utálok úgy kimenni az utcára..szóval lehet ez a baj..
A meleg ollós vágást valaki kipróbálta már?És milyenek a tapasztalatok?
Az nem normális, ha eltörik, meg szálkásodik, főleg akkor, ha ritkán vasalod.
Milyen gyakran mosol hajat? A hajszárító is roncsolhatja, ha gyakori.
Amúgy némelyik fodrásznál létezik melegollós hajvágás. Keress rá a neten, elolvashatod, miért jó.
Én elég sok dolgot használok a hajamra, nekem bejött a Herbal Essences hidratáló samponja nagyon. Előtte Pantene-t használtam, de az fele ennyire sem volt jó. Nekem sok hajam van és vastag is:S Ráadásul hullámos, szálkás, ezért mindig vasalnom kell. Hajvégápolót mindenképp használj rá!
Én is kipróbáltam már mindent,de nincs csodaszer...
Még a drága Matrix-termékek sem használnak.A hosszú haj vége törik...csak annak nem,akinek műhaja van.
Szia!
Az én hajamnak, amikor a csípőmig ért, nagyon jót tett a Kallos tejproteines pakolása, ill. a drogériákban kapható szilikonos hajvégápoló. Arra figyelj oda, hogy ne mindig ugyanúgy hordd a hajad, pl. nem mindig ugyanúgy tűzd fel, mert ugyanazt a pár centit "koptatod", ami egy idő után látványosabb.
Viszont a helyedben kezdő lépésként megkérdezném a fodrászt, mennyit kell levágatni ahhoz, hogy egészséges legyen a hajvég, és egyszer hoznék egy ilyen nagyobb "áldozatot". Utána lehet növeszteni! :)
További ajánlott fórumok:
- Update1: -10kg/hó súlycsökkentő és szálkásító program
- Hámlik, száraz a babám bőre, mit tegyek?
- Makacs hurutos, olykor száraz köhögés ellen mit tegyek?
- A hajam mint a száraz szénakazal.Semmi se segít.Mit tegyek?
- Mit tegyek? száraz és repedezettek a pici lányom körmei?!
- Nagyon száraz és pattanásos a bőröm, mit tegyek?