Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szalonnás hagymás krumpli recept

Szalonnás hagymás krumpli recept

A Szalonnás hagymás krumpli hozzávalói:
80 dkg apró szemű krumpli
5 dkg szeletelt bacon
2 ek vaj
4 cikk fokhagyma
1 csokor újhagyma
bors



A Szalonnás hagymás krumpli elkészítési módja:
A krumplit megtisztítjuk, megmossuk, enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, 5 percig előfőzzük. Közben a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a vajjal együtt megpirítjuk, a szalonnapörcöt félretesszük. A zsiradékban rózsaszínűre sütjük a fokhagymát, majd végül kivesszük. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is). A krumplit leszűrjük, egy sütőedényben terítjük, lazán összekeverjük a hagymakarikákkal, meglocsoljuk a zsiradékkal, és előmelegített, forró sütőben (200°C) 30 percig sütjük-pirítjuk. A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét a félretett szalonnapörccel, frissen őrölt borssal, és tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szalonnás hagymás krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook