Szakdolgozathoz szinopszis, összefoglaló (beszélgetés)
Én is úgy tudom, hogy a bizottság csak ezt fogja elolvasni, ezért lenne fontos, hogy olyan legyen ami egyértelmű, átlátható, érdekes.
Ez csak nekem olyan nehéz?
Ezt úgy kell elképzelni, hogy felvetem benne a problémát, miért probléma, hogy alakult ki, majd a végső következtetést, hogy minden milyen szép és jól alakult?
A téma egy vállalkozás tevékenységének elemzése. Új tevékenységet vett fel és azt mutattam be, mit jelentett ez a vállalat gazdasági helyzetére. Bla, bla, bla...
Szóval száraz, sokak számára nehezen érthető.
A témádtól is függ. De az elején illik felvetni néhány hipotézist amit bizonyítani akarsz illetve vizsgálsz a szakdolgozatban. Aztán feltünteted az eredményeidet ami a saját munkád ugye. Az összegében pedig leírod, hogy mennyire váltak be a reményeid és a hipotéziseid mennyire bizonyítottak. S írhatsz rövid általánosságokat is ha esetleg a vizsgálat közben új info derült ki valaki hasonlót írt és az ő eredményed is érdekesek a téma szempontjából. ill leírhatod,hogy mi érdemelne még további vizsgálatokat.
Kb ennyi vagy ilyen.De ez azért tényleg függ a témádtól saját munkádtól illetve egyetemed követelményeitől. Ha teheted hasonló témában írt szakdolgozatokat olvasgass el az egyetemi könyvtárban és jegyzetelj.
További ajánlott fórumok:
- Miről írtad a diplomamunkád, szakdolgozatod?
- Grafológusi szakdolgozathoz írásmintákra lenne szükségem...
- Tippek a sikeres államvizsgához és szakdolgozatvédéshez
- A szakdolgozatomhoz kéne, hogy segítsetek! Le tudnátok írni, hogy mit gondoltok az APEH-ről mint szervezetről, az ott dolgozókról, stb?
- Karácsony 1-2 szóban összefoglalva :D
- Írt valaki közületek vallási témájú beadandót, szakdolgozatot? Anyagot gyűjtök!