Szabadság alatt fel lehet mondani? (tudásbázis)
Olvasni tudok. Értelmezni is.
Te írtad, hogy csak a ledolgozott időszakra vehet ki szabadságot. (9 sz. hozzászólásod)
Semmi hülyeséget nem írtam. A ledolgozott hónapokkal arányosan kivehető szabadság pontosan az évközi felmondások esetére vonatkozik.
Másrészt semmi olyat nem írtam, hogy a pluszban kivettet majd a munkáltató követeli rajta, és hasonlók. Olvasni nem tudsz??
Hülyeséget írsz!
Elvileg arányosan lehet kivenni a szabit, de amennyiben megszűnik a munkaviszonya, a pluszban kivett szabadságot nem lehet visszakövetelni, nem vonható le a munkabérből.
Viszont az arányosan ki nem vettet ki kell fizetni.
Senki nem veszi ki havonta a szabadságát.
Igen, annak semmi akadálya.
Viszont azt jó lenne tudni, hogy a szabadságod még az előző évről áthúzódó-e, vagy az idei terhére vettél ki. Ez utóbbi esetben ennél a munkáltatónak csak az idén ledolgozott hónapokra jár a szabadság, tehát meglehet, hogy máris túl-szabiztad magad. Ezt is vedd figyelembe.
További ajánlott fórumok:
- A GYED alatt összegyűlt szabadságok hány százalékával rendelkezik a munkáltató?
- Gyed alatt összgyűlt szabadság kiszámításához keresem a jogszabályt. Hol nézzem meg?
- A GYED alatt felgyülemlett szabadságokból kiváltható-e néhány nap, attól függetlenül, hogy jelenleg még GYES-en vagyok?
- Nyári szabadságomat vajon mire vegyem ki? Azért, hogy csak itthon legyek, nincs értelme. Egyedül mit lehet csinálni?
- Sziasztok!Ki tudná megmondani nekem h napi 6 órás munkarendben mennyi szabadság jár?
- Fel szeretnék mondani a munkahelyemen gyesen vagyok a szabadságot ki fizetik?