Sváb kovászos uborka. recept
A Sváb kovászos uborka. hozzávalói:1 nagy uborkás üveg!
1 csokor kapor.
Karikára vágott nyers burgonya.
Friss uborka.
Só.
Víz.
A Sváb kovászos uborka. elkészítési módja:
Végy 1 nagy uborkás üveget! Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós. Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok .Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt. Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. máj. 9. 10:23
A sváb kovászos uborka. elkészítési módja és hozzávalói.