Csukapörkölt. recept
A Csukapörkölt. hozzávalói:1-1,5kg csuka
15dkg füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom
fokhagyma
só
fűszerpaprika
cseresznyepaprika
vörösbor
csipetke
tejföl
A Csukapörkölt. elkészítési módja:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Alapléhez tegyük fel a filézésnél keletkezett aprólékot. A kockára, vagy csíkokra vágott húst sózzuk be. Ha a hagyma már üvegesre sült a szalonna zsírján, vágjuk bele a zöldpaprikát, a paradicsomot, és főzzük, amíg megpuhul. A tűzhelyről félrehúzva szórjuk meg fűszerpaprikával, tegyük bele a hal húst, a fokhagymát, öntsük fel egy kevés alaplével. Adjunk hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. Ízlés szerint fél-egy deci vörösbort is önthetünk bele. Félidőben tegyük bele a tejet, ikrát, májat. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni. Csipetkével tálalom és a tetejét egy kis tejföllel bolondítom!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: jana48, 2010. máj. 5. 05:55
A csukapörkölt. elkészítési módja és hozzávalói.