Sütés nélküli epres túrótorta recept
A Sütés nélküli epres túrótorta hozzávalói:hozzávalók 6 főre
1 cs zselatin (10 g)
200 ml tej
500 g friss tehéntúró
200 g Rama
200 g porcukor
2 tojássárgája
700 g eper
20 db babapiskóta
2 ek rum
A Sütés nélküli epres túrótorta elkészítési módja:
elkészítés A csomag zselatint a tejbe szórjuk, kevergetve felforraljuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl. A túrót merülőmixerrel kikeverjük, ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük. Egy tortaforma (vagy akármilyen tál) belsejét folpack-kal kibéleljük, belehelyezzük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a túrókrémet. Kirakjuk a tetejét rumos vízbe forgatott babapiskótával. Letakarjuk, és a hűtőben hagyjuk egy pár órára pihenni. Kivesszük, kiborítjuk egy tányérra, tálcára, lehúzzuk a folpack-kot, és kész van.
tepsi mérete:
23 cm
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. júl. 4. 07:20
A sütés nélküli epres túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.