Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sütés nélküli epres túrótorta recept

Sütés nélküli epres túrótorta recept

A Sütés nélküli epres túrótorta hozzávalói:
hozzávalók 6 főre

1 cs zselatin (10 g)
200 ml tej
500 g friss tehéntúró
200 g Rama
200 g porcukor
2 tojássárgája
700 g eper
20 db babapiskóta
2 ek rum


A Sütés nélküli epres túrótorta elkészítési módja:
elkészítés A csomag zselatint a tejbe szórjuk, kevergetve felforraljuk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl. A túrót merülőmixerrel kikeverjük, ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük. Egy tortaforma (vagy akármilyen tál) belsejét folpack-kal kibéleljük, belehelyezzük a gyümölcsöket, majd ráöntjük a túrókrémet. Kirakjuk a tetejét rumos vízbe forgatott babapiskótával. Letakarjuk, és a hűtőben hagyjuk egy pár órára pihenni. Kivesszük, kiborítjuk egy tányérra, tálcára, lehúzzuk a folpack-kot, és kész van.

tepsi mérete:
23 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sütés nélküli epres túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook