Sűrű tejfölös gombaleves recept
40 perc
A Sűrű tejfölös gombaleves hozzávalói:
20 dkg csiperke gomba
20 dkg laska gomba
2 babérlevél
ételízesítő
liszt
1 kis pohár tejföl
1 tojás
A Sűrű tejfölös gombaleves elkészítési módja:
Az összes gombát megmosom, csíkokra vágom, felteszem főni babérlevéllel, ételízesítővel. 1 tojásból, lisztből pici sóval 1ek vízzel nokedlit készítek, amit ha puha a gomba, kiskanállal beleszaggatok a levesbe. A tejfölből, lisztből kevés vízzel habarást készítek, és ezzel egy rottyanásnyi ideig főzöm.
Mi kenyérrel eszük, ha forró, de lehűtve is kitűnő, akkor nem kíván kenyeret.
Jó étvágyat!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. jún. 15. 10:27
A sűrű tejfölös gombaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.