Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Sült zsemlegombóc recept

Sült zsemlegombóc recept

A Sült zsemlegombóc hozzávalói:
Hozzávalók:
(1 személyre)
1-1,5 db zsemle
1 db tojás
késhegynyi õrölt feketebors
kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyemlevél

ízlés szerint kb. 0,5-1 dl tej
olaj vagy zsír a sütéshez


A Sült zsemlegombóc elkészítési módja:
A zsemléket mokkacukor kockányi darabokra vágjuk, tálba tesszük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a borsot és petrezselyemzöldet. Elkeverjük, majd fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a zsemle átnedvesedjen, de ne ázzon el. Ízlés szerint sózzuk. Felhevített bõ olajba evõkanállal halmokat rakunk, megforgatva piros-barnára sütjük. Papírra szedve lecsepegtetjük. Vadhúsokból készült és egyéb pörkölekhez igen jó körítés. Kis mennyiségben készítve, mogyorógyi gombóckákban sütve egyes levesekhez (pl. becsináltak) betétként is igen jó.


Kategória: Köretek receptjei


A sült zsemlegombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook