Sült savanyú káposzta recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sült savanyú káposzta hozzávalói:
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg töpörtyű
1 fej vöröshagyma
2 ek. étolaj
Ízlés szerint: patikasó, őrölt fekete bors, morzsolt majoránna, őrölt fűszerpaprika
A Sült savanyú káposzta elkészítési módja:
A savanyú káposztát vízben kiáztattam, majd kinyomkodtam belőle a vizet és kicsit összeszeleteltem. Az étolajon megdinszteltem a felkockázott vöröshagymát, majd a töpörtyűt is hozzáadtam. Pár percig együtt pirítottam, ezután beletettem a kiáztatott káposztát. Fűszereztem és néha megkevergetve tovább pároltam kb. 20-25 percig amíg a káposzta szép közepes barnára pirult. Főtt vagy sült krumpli köret illik mellé tálaláskor. Én ezúttal sült tarja feltéttel kínáltam, de remek sült hurkával és sült kolbásszal is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. szept. 10. 15:10
A sült savanyú káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.