Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval recept
A Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval hozzávalói:4db kacsacomb
30dkg kimagozott meggy (befőtt is lehet)
1dl vörös bor (én félédessel szoktam)
2dkg vaj
egy fej fokhagyma
kevés citromlé
só
morzsolt kakukkfű
cukor
őrölt fahéj
kevés liszt vagy étkezési keményítő
A Sült kacsacomb fahéjas meggyraguval elkészítési módja:
Az alaposan megtisztított kacsacombokat enyhén besózom és bedörzsölöm a kakukkfűvel. A bőre alá szeletelt fokhagymát szúrkálok. Forró sütőben,először alufólia alatt megpárolom,(kb.egy óra)aztán fólia nélkül gyakran locsolgatva aranysárgára sütöm. A meggyraguhoz elég pár perc.A megmosott és kimagozott meggyet a felhevített vajon átforgatom,cukorral,fahéjjal,kevés citromlével és a vörösborral ízesítem.Összeforralom és kevés étkezési keményítővel v.liszttel besűrítem egy picit.
A kacsacomb miatt nem tartozik az olcsó kaják közé,de úgyanígy meg lehet csinálni,csirke vagy pulykacombból is.
Én leginkább burgonyapürével szeretem,de nagyon finom sültburgonyával is.
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gabszi11, 2008. okt. 16. 12:18
A sült kacsacomb fahéjas meggyraguval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.