Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Stevia – mik a tapasztalatok? fórum

Stevia – mik a tapasztalatok? (beszélgetés)


2013. jan. 8. 14:48
Most fogom kipróbálni:)
29. fdóri (válaszként erre: 37. - Adryca)
2010. jún. 4. 20:29
Nem igazán. Ritkán bioboltban is kaphatsz. Budapesten a herbaházban is van. (századós út)
2010. márc. 18. 09:16
ÉN már 1 éve használom a stiviát,és tökéletes!Több forgalmazó is van és tényleg van olyan aminek mellékíze van,de amit én használok,folyékony formában annak semmi utóíze nincs!Mindenhez ezt használom:fagyi, süti, főzi, palacsinta......
2010. márc. 16. 21:46
Én most vettem szirup és por formában. A férjem kávéba próbálta ki, de nem jött be neki. A szirupot cseppenként tette bele, és úgy kóstolta (3 cseppet összesen). Azt mondta, hogy valahogy nem elegyedik el a kávéval. Mikor belekóstol a kávéba, keserűnek érzi, aztán meg érzi az édeset. Majd kipróbáljuk teába is, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
26. fdóri (válaszként erre: 25. - Hatalyakne)
2010. márc. 16. 20:05

túl sokat használtál belőle!


300X-osa a cukor édesítő erejének. És igen nem pont olyan mintha cukrot használnál, nem tudom máshogy megfogalmazni: máshogy édes mint a cukor...

2010. márc. 16. 13:56
Az elmult évben vásároltam Stevia palántát, ami egy cserépben hatalmasra nőtt.Leveleit a mellékelt utasitás szerint leszedtem és száritottam.Sajnos számomra borzalmasan rossz izt ad az ételnek, cukor tartalmát alig lehet érezni.Vajon mit csinálhattam rosszul? Aki ismeri a Stevia növény termesztését kérem adjon tanácsot.
24. 7130b15964 (válaszként erre: 23. - Babyshambles)
2010. márc. 11. 17:49
Az is finom, fűszerekkel zöldséggel. Csak én szeretem az édességet is és amikor ezzel is beérem, akkor felmentem magam a tiramisu vagy egyéb szörnyűsége evése alól :D
23. Babyshambles (válaszként erre: 22. - 7130b15964)
2010. márc. 11. 17:17

Normális esetben gondolom az arany közép a legjobb. A barátom (doki) is ezt mondja. Sajnos én most Candidás vagyok így muszáj vagyok mindenféle cukrot kiiktatni.


A túrót csak sósan eszem meg, úgyhogy ebben az esetben megúszom az édesítést. :)

22. 7130b15964 (válaszként erre: 21. - 7130b15964)
2010. márc. 11. 16:07

A teát tejjel iszom sokszor, ahhoz viszont a sötétbarna nádcukor íze a legjobb. A zöldteához vagy a rooiboshoz meg a méz, ha mindenképpen tenni akarok bele valamit.


Szóval én leginkább az ízhatások alapján választom meg, hogy mit használok.


Szerintem mindent lehet, csak az ilyesmiből figyelni kell, hogy mennyi az annyi. Azért, mert hasznos a méz, ne együnk belőle napi fél kilót. De az se jó (szerintem), ha valaki édeset szeretne enni-inni és mesterséges édesítőt használ mindenbe. Az egy dolog, hogy az íze messze nem lesz olyan jó, viszont nem is tesz jót vele a szervezetének, legalábbis én azt hiszem.


A blog írója is azt mondja, hogy a cukrokkal a legfőbb baj az, hogy az ember sokkal nagyobb mennyiségben fogyasztja, mint amennyit a szervezete tolerálni tud. Erre pedig nem jó választás (szerintem), hogy műanyaggal csapjuk be az agyunkat...

21. 7130b15964 (válaszként erre: 20. - Babyshambles)
2010. márc. 11. 16:03
Önmagában én sem ennék juharszirupot, de vannak dolgok, amikhez szeretem. Pl. a zsírszegény túróhoz nagyon passzol. Nekem nagyon ízlik, ezzel két legyet ütök egy csapásra, mert viszonylag alacsony bevitel mellett eszem valami finom édességet, aminek magas a fehérjetartalma.
20. Babyshambles (válaszként erre: 19. - 7130b15964)
2010. márc. 11. 15:57
Én csak egyszer kóstoltam meg, amikor a Mekiben egy ismerősöm palacsintát vett (vagyis valami hasonlót csak kicsit voltak és pufik) és ezt adták mellé. Nekem nem ízlett, de én a mézet sem szeretem. :S Régen azért ettem 1 kanállal néha, mert jót tett az emésztésemnek - legalábbis én úgy éreztem. :)
19. 7130b15964 (válaszként erre: 18. - Babyshambles)
2010. márc. 11. 15:55
Leginkább a mézzel lehetne párhuzamot húzni. Persze, az íze más. De tulajdonképpen csak annyit csinálnak, hogy megcsapolják a 40 éves juharfákat, lecsöpög, összegyűjtik, megesszük.
18. Babyshambles (válaszként erre: 17. - 7130b15964)
2010. márc. 11. 15:46
Azt a listán kb hova lehetne elhelyezni?
17. 7130b15964 (válaszként erre: 16. - Babyshambles)
2010. márc. 11. 15:27
Engem megerősített, mondjuk a juharszirupot kihagyta, amit én nagyon szeretek.
2010. márc. 11. 14:55

Ezt írjátok be google-be:


Cukor - kristálycukor, barna cukor



Arra kell kattintani, amit elsőre kiad. Ez egy "antalvali" nevezetű blog lesz. :)

2010. márc. 11. 14:53
találtam egy jó oldalt a cukrokhoz, de a hoxa nem engedi belinkelni. pedig nem promóció, hasznos lenne. aki szeretné annak priviben tudom elküldeni.
14. 7130b15964 (válaszként erre: 11. - Timky)
2010. márc. 11. 14:47

A nyírfacukor és xilit, nagyjából ugyanaz, csak az édes cuccot nem ugyanabból a növényből vonják ki. Az utóbbit a kukoricaszárából, a másiknak meg a nevében van, hogy a nyírfából.

Tök drágák, de az édes ízen túl van más hasznuk is, gátolják a fogszuvasodást baktériumölő hatásuk révén.


Nekem tényleg az a bajom vele, hogy boros az ára (és nem is annyira édes, mint a cukor).


Hogy a kérdéshez is hozzászóljak, a steviából a folyékony verzióját próbáltam ki. Édesítő mellékízt éreztem, ezért hanyagolom, azóta is. Ismerősöm szerint túl sokat tettem az italomba és azért volt mellékíze. Kísérletezni kellene vele, csak nekem ahhoz még nem támadt kedvem.


Ami bejött az a méz, juharszirup és a puha sötétbarna nádcukor. Ezeknek az édes ízükön túl fontos ásványianyagtartalmuk van. Igyekezni kell megtalálni a mértéket és akkor nincs probléma. A sima cukornál azért jobbak, mert kalóriatartalmuk kevesebb és savasító hatásuk jóval enyhébb.


Hadd jegyezzem meg, hogy azt olvastam, egy lúgosításról szóló oldalon, hogy a mesterséges édesítők kétszer annyira savasítanak, mint a mezei répacukor. Aztán, hogy ezt mennyire lehet tényként kezelni, nem tudom, de engem eleve a mellékíz taszít az édesítőknél.

13. Timky
2010. márc. 11. 14:36
Hát igaz,ízlések és pofonok különbözőek! Kinek a Pap,és kinek a Papné)) Mindenki eldőntheti,hogy melyik ízesítő áll a legközelebb hozzá! De legalább tudjuk,hogy létezik ilyen is meg olyan is! (stevia,nyírfacukor).Igazán kaphatnának a beteg emberek ezekre támogatást,mert elég drágák és nem mindenki tudja megengedni magának! Pedig a helyes étrend kialakításhoz nagy segítséget jelentenek! És nem kell nélkülőznünk azokat az ízeket amiket szeretünk pl az édesset! Én eltudnám képzelni,hogy ezekkel az édesítő szerekkel üdítőket,édességeket gyártanának,és mennyivel egyszerűbb lenne bemenni a boltba és megvenni a kész termékeket!
12. fdóri
2010. márc. 11. 13:38

Sziasztok!


Mi használjuk a steviat, nekünk bejött.

Akkor van a fura íze, ha többet teszek bele a valamibe a kelleténél. A nyírfacukrot is használjuk, azt csak sütikbe, de nem 1:1 arányban, mert szerintem dupla olyan édes mint a cukor:) Árban a stevia sokkal jobban megéri. 3600-ért vettem 50g-os port augusztusban,még a fele sem fogyott el. 300szorosa a cukor édesítőerejének...

11. Timky
2010. márc. 11. 13:15

Sziasztok!


Én is probáltam a steviát ,de nem jó íze van! Helyette inkább a nyírfacukrot választottam! Szinte ugyanaz,mint a kristálycukor!(csak jóval drágább)! Én most vettem 0,25kg volt 1100Ft. De nem emelí a cukor szintet,nem hízlal,pusztítja a gombákat és a rossz baktériumokat! Ugyanugy kell használni,mint a rendes cukrot! (nem kell az arányok számolásával kínlódni)! Sütni,főzni lehet vele,csak az élesztős tésztákhoz nem jó,mert azok nem kelnek meg! Eddig ízre ez hasonlít legjobban a kristálycukorra! Sok kisérletezés eredménye,mire megtaláltam ezt a terméket!! Kerestem valami olyat aminek elfogadható íze van,nincs mellékíze,és bűntudat nélkül lehet enni,akár cukorbetegként,akár candidásként,vagy fogyokúrázoknak is jó! Probáljátok ki!

10. beu79
2010. márc. 11. 08:36
ÉS ez a xilit mennyibe kerül? Látom van 250 és 500 grammos kivitelben is.
2010. márc. 11. 08:26
hu most nézem, hogy ez a nyírfacukor :)
8. Babyshambles (válaszként erre: 5. - Shally)
2010. márc. 11. 08:18
Hol szoktad beszerezni?
7. Szeklice (válaszként erre: 5. - Shally)
2010. márc. 11. 08:11
Erről is most hallok először.Utánanézek.Köszönöm.
6. Manon (válaszként erre: 5. - Shally)
2010. márc. 11. 08:08
Ezt én is megnézem majd köszi :)
2010. márc. 11. 08:04

Van egy másik természetes édesítőszer, én azt vettem Xilit a neve. Növényi alapú, úgyhogy teljesen egészséges, olcsóbb, mint a Stivia, és semmilyen utóíze nincs.

Ugyanolyan arányban kell hazsnálni mint a cukrot, és teljesen olyan kristálycukor állaga van, de ha jól tudom van tablettás formában is.

4. Manon (válaszként erre: 3. - Szeklice)
2010. márc. 11. 07:59

nem tudom meghatározni, de számomra nagyon elviselhetetlen volt, de mindenki más, van akinek nagyon bejön, és ha jól tudom nagyon egészséges (ezért is akartam kipróbálni)

ha van kisebb kiszerelés előszőr mindenképpen azt vedd.

De biztos jön más akinek bejött és akkor tudsz dönteni :)

2010. márc. 11. 07:57
Milyen utóíze van? Én csak a napokban hallottam róla,és szeretném kipróbálni.Nagyon elviselhetetlen?
2. Manon (válaszként erre: 1. - Szeklice)
2010. márc. 11. 07:54

Szia

sajna sok infóm nincs róla mert bár megvettem a fura utóíze miatt nem tudtam használni

nekem ezáltal nem jött be sajnos

2010. márc. 11. 07:53
Érdekelne a véleményetek,tapasztalataitok a steviával kapcsolatban.Főleg,aki fogyasztja vagy fogyasztotta.Előre is köszi!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook