Ismeri valaki a Stevia növényt?Vannak tapasztalatok? (tudásbázis)
Látom a fórum "haldoklik" :(
Aki vásárolt növényt megírná, hogy mi lett belőle?
A stevia megrendelhető a www.zoldstudio.hu áruházban leírást pedig a www.kertvarazsmagazin.hu oldalon találtok.
Mivel Dél Amerikai dzsungel lakó növény ne tegyétek nyáron tűző napra, tavasszal beéri kevesebb vízzel is, de nyáron a melegben bőven kell locsolni.
Télre bekel vinni védett helyre.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Ma érkeztek meg a növénykéim. A kisfiam cukorbeteg, ezért gondoltuk, hogy megpróbálkozunk a stevia gondozásával. Szívesen fogadok minden tapasztalatot mind a gondozást, mind a szüretelést, felhasználást illetően. Ki hogy csinálja?
Előre is köszönöm, ha ír valaki!
Sziasztok!
Most vettem stevia növényt. Télen bennt tárolom a konyha ablakban. Tudd valaki segíteni, hogy milyen gyakran kell öntözni vagy mennyire fény és víz igényes?
Leszedjem a levelét 3 hetente és megszárítsam?
Köszönöm az infot, tapasztalatokat előre is.:-))
Most megkostoltam, mivel felhívtad rá a figyelmem.
Nagyon izlik..mondhatnám fenségessss.
Pont stevia íze van és nem keserű.
sziasztok
Lollino, hol rendelted a növényt?
És még egy kérdésem lenne, a leveleit csak teába és kávéba lehet tenni? vagy ledarálva másba is?
most rendeltem 2 növényt :)
nevelgetni izgalmasabb mint szárítva megvenni :D
Sziasztok!
Nekem volt tavaly Stiviám.Én is a katalógusól rendeltem.A levelét rágcsálva egy nagyon édes, enyhén kesernyés ízt éreztem. Teában, tejben, az édes mellett szintén érezni nagyon enyhén a kesernyés mellékízt.Egyébként könnyű gondozni, én kint tartottam az udvaron félárnyékban.Az első gyenge fagynál viszont azonnal elpusztult, tehát jó megelőzni, és védett helyre tenni, mielőtt ez bekövetkezne.
Hogy legyen teljes a kép, ez a Sieberz-től van, neten is rendelhető, de van üzletük is.
Édesfű (Stevia (Süßkraut)) 995 Ft/db
A legédesebb dolog, amit a természet kinál, ez az édesfű. Ami Dél-Amerikában hagyományos édesítőszer teához.Európában cukrászsütemények és pékáruk édesítésére használják. Sok szakácskönyvben megtalálható, mint kalóriaszegény cukorpótló a túrós ételekhez, pudinghoz, süteményhez, lekvárokhoz. A növény további előnye az egyszerű nevelés és a könnyű gondozás. Erős növény 12 cm-es cserépben. (Cikksz. 68350)
No:-)
Ma próbáltam először a tablettás édesítőt.Nem éreztem semmi különös ízt.Viszont ahelyett,hogy eszméletlen édes lett volna két tabitól a kávém,nem volt az.Meg kell szokni.Kíváncsi vagyok arra,ha mondjuk teába vagy sütibe teszem akkor mi jön?
Állítólag a friss levelek nagyon jók teába.:-)))
Ezt a www.starkl.hu-ról másoltam ide:
Sugar - Baby
-- Stevia --
Dél-Amerikában a "Sugar-Baby" tradicionális édesítõszerként már hosszú ideje használatos. A levelek édesítõanyag tartalma jelentõsen meghaladja a normál cukorét. Nincs kalória, ezért a cukorbetegek is fogyaszthatják. Hatása rendkívüli és már két-három levél elegendõ egy kanna tea megédesítéséhez. A levelek kiszárítva hosszú ideig megtartják hatásukat.
A "Sugar-Baby" nem télálló!! Nyáron dézsás növényként a szabadba tehetjük. Télen mindenképpen tárolást igényel.
A leveleket háromhetenként szedjük, szüreteljük le, aminek eredményeképpen bokrosabb növekedést érhetünk el és a friss levelek is gyorsabban fekjlõdnek.
A szállítás módja: Cserepes.
Ára 690 Ft
Bocsi a kései válaszért. Számomra pölö a Süssinának nincs mellékíze. Ennek viszont érzek egy kicsit érdekes ízét.
De fura, mert három helyen néztem meg a neten (csak annyit írtam be, hogy stevia a keresőbe), és mindenhol más dobozban van az édesítő tablettája.
Amúgy a cserepes növénnyel mit lehet csinálni?
További ajánlott fórumok:
- Írj egy országot, egy várost, fiú és lánynevet, növényt és egy tárgyat ugyanazzal a kezdőbetűvel!
- A szó utolsó betűjével írjál növényt és állatot felváltva
- Az utolsó betűvel kezdj egy új növényt vagy állatot
- Ismeri valaki a Weight Loss kapszulát?
- Ki ismeri ezt a növényt?
- Valaki ismeri ezt a növényt? Mi a neve?