Start piskóta -mikróban recept
10 perc
A Start piskóta -mikróban hozzávalói:
5 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
3 tojás
2 evőkanál olja
1 evőkanál 10%-os ecet
1/2 csomag sütőpor
A Start piskóta -mikróban elkészítési módja:
A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az ecetet és az olajat. Ezután kanalanként beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. Miután ez kész, egy mikrózható edénybe öntjük (lehet szilikon tortaformába is), és a mikróban a legnagyobb fokozaton 5 perc alatt készre sütjük. A kihűlt tésztát ízlés szerint lekvárral, krémmel, nutellával megtöltjük. Változatai: tehetünk a nyers tésztába mazsolát, kakaót, aszalt gyümölcsöt, darált diót.
Tipp: a leggyorsabb somlóit tálalhatjuk, ha sütünk egy fehér és egy kakaós tésztát, felszeleteljük, rummal, olvasztott csokival és vaníliás pudinggal meglocsoljuk. Végül mazsolával és tejszínnel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bb2f4e28dd, 2006. máj. 31. 05:49
A start piskóta -mikróban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.