Spontán vetélés után kinek mennyit kellett várni az ismételt próbálkozással? (beszélgetés)
Nekem anno 3-4 hónapot mondott a doki, de bevallom, hamarabb valahogy nem is álltam volna rá készen lelkileg egy "újabb" babára. Az első terhességemmel semmi gond nem volt, a nagylányunk ma már 4 éves, de a második terhességem 9-10 hetesen vetéléssel végződött. A műtét áprilisban volt, februárban lett pozitív a teszt, és a kisebbik lányunk ma már 10 hónapos. :) Kívánom, hogy hamarosan a karjaidban tarthasd a kisbabátokat!
Nálam biztosan a lelki dolgok is közrejátszottak egyébként, mert a vetéléssel végződött terhességnél már az első perctől negatív érzésem volt, és sajnos igazam is lett (nagyon beteg voltam a terhesség elején, magas lázzal, lehet, emiatt is). Illetve nekem "el kellett engednem" a babát lelkileg is, holott előtte nagyon sokáig azt mondtam, hogy egy ilyen pici magzathoz szerintem még annyira nem lehet kötődni...hát, kiderült, hogy lehetett. Belőlem valahogy a férjem nagymamájának temetésén szakadtak ki ezek, erre tisztán emlékszem. A temetés decemberben volt, és rá 2 hónapra már ott volt a pozitív teszt a kezünkben. :)
Bocsánat, hosszú voltam. :)
Lehet, egy kicsit óvatos az orvosod. Persze, nem baj, főleg, ha alapos is mellé, de 6 hónapot felesleges várni.
A következő menzeszt várjátok meg, a szervezeted is pihenhessen egy kicsit, aztán próbálkozzatok nyugodtan.
Szedj folsavat, csökkentsd a cukor-tej-húsfogyasztásod, egyél sok zöldséget, gyümölcsöt.
Alapvizsgálatokat azért végeztess, vérkép, esetleg hormonsor, inzulinrezisztencia, trombózishajlam, pajzsmirigy.
Jó egészséget!!
ha volt műtét, akkor 3-6 hónapot mondanak az orvosok...és orvosa válogatja, miben hisz....
de gondolom attól is függ, hanyadik hét után volt a vetélés
További ajánlott fórumok:
- Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra?
- Hematomás spontán vetélés után pánikroham
- Spontán vetélés után ami nem lett műszeresen befejezve mennyi ideig tartott a vérzés?
- Spontán vetélés lehetett?
- 3 vetélés után, ha mind a 3 az orvosok szerint a véletlen műve és nincs semmi kimutatható bajunk a férjemmel, mikor lehet újra próbálkozni?
- Vetélés (elhalás) után mennyi időt vártatok, mikor próbálkoztatok újra?