Spirállal kapcsolatos:olvastam, hogy meddöséget okoz.Igaz ez? (tudásbázis kérdés)
Próbálta a doki levenni a spirát, amikor 7 hetes terhes voltam (mert, akkor vettem észre, nem is gondoltam, hogy terhes lehetek, hiszen ott volt a spirál meg még a nagyobbik babámat szoptattam). Szóval próbálta levenni, de mivel megnövekedett addigra a méhem, az a kis szál,amin keresztül le lehet venni, feljebb húzódott, szóval nem sikerült, aztán azt mondta, hogy ne bolygassuk, ha nem akarok elvetélni. Szóval így hordtam ki a bébit, csak azon kellett izgulni, hogy ki ne szakítsa idő előtt a magzatburkot. Azt mondta a doki számítani kell koraszülésre,de túlhordtam 2 nappal és egy egészséges 3kiló 40 dekás babám lett meg egy sértetlen spirálom. Akkor nekem azt mondta a doki, hogy az a spirál,amit kaptam akkor a legjobb volt (mondjuk drága is volt) és ő is 1-2%-ot mondott, meg a tájékoztatójában is az volt.
1-2 %? Nem annyi, hidd el nekem, ne adj a statisztikákra. Az én tág ismeretégi körömben 7 nő biztos volt aki így járt. Gyakoribb, mint gondolnád.
Ha a spirál nem okoz gyulladást, akkor meddőséget sem okoz.Azonban ha gyulladás jön létre miatta,minden -képp azonnal orvoshoz kell fordulni,hogy levegye,mert ha hegesedéssel gyógyul a gyulladás, akkor bizony okozhat meddőséget.De ez csak abban az esetben fordulhat elő,ha hosszabb ideig nem fordulsz orvoshoz,Az első gyulladásra utaló jelnél azonnal menni kell.Ezek a jelek:Köztes vérzések, elhúzódó vérzések,fájdalom az alhasban ami egész a combokig is kihat, láz, stb.Sajnos a spirálnak van egy rossz tulajdonsága azon kívül, hogy nem mindenkinek bírja a szervezete, az hogy simán teherbe lehet esni vele.
Ez durva, azt hittem ilyenkor kiveszik a spirált, nehogy megsértse a babát.
Sokan?
1-2% azért nem olyan sok...
Ha arra gondolok, hogy sokan spirál mellett esnek teherbe, akkor kétlem....
Erról nem hallottam.Tudomásom szerint a megtermékenyitett petesejt beágyazódását akadályozza meg.Nekem is van és én megvagyok elégedve vele.A gyógyszer a peteérést gátolja.
Kérdezd meg az orvosodat,mindenkinél más nem vagyunk egyformák.
Nekem is van tapasztalatom spirál ügyben. Az első gyermekem születése után spirált javasolt az orvosom, mert mondtam, hogy én nem szeretnék gyogyókat szedni,mert mindnek van mellékhatása. Szóval meg is kaptam a spirált, de nemhogy meddőséget okozott, hanem úgy lettem terhes másodszor, hogy spirálom volt. A dokim azt mondta, hogy 1-2% esélyem volt erre. Amikor megszületett a kisfiam, akkor született meg vele együtt a spirálom is. :)
Én is a másodikat várom a spirál óta. Normálisnak gondolom magam ;-)
Édesanyám is normális,mégis a bátyám után tetetett fel spirált,azóta lettünk még ketten.Más kérdés,hogy 3hónap után észrevették,hogy annyira sajátjának tekinti a méhe,hogy elkzdte benőni és így ki kellett venni.Párom nagynénje kétszer lett mellette babás.Az én nagynénémnek is sok gondja volt vele.
Rémsztorik mindig is vannak, és nem csak spirál-témában.
Nekem az egyik ismerősöm szülés közben kapott agyvérzést, és deréktől lefelé lebénult.
De emiatt nem ment el a kedvem a szüléstől!
Nekem is spirálom van, már 8 hónapja és eddig semmi baj nem volt vele! De valóban nem vagyunk egyformák! Van, akinek nem tudja befogadni a szervezete, van, aki 10 évig "hordja". Egyénenként változó!
A dokim kifejezetten ajánlotta,(kényelmesebb, olcsóbb, praktikusabb, "garanciális" ) így szerintem nem valószínű, hogy meddőséget okoz(hatna), inkább csak meggátolja a nem kívánt terhességet!
De ha megkérdezel egy szakembert, az biztosan meg tudja neked mondani!
Én soha nem tetetnék fel spirált,az egyik ismerősőmnek is az volt,begyulladt neki és az lett a vége hogy ki kellett venni a méhét.
Bocs,igazából az első kérdéshez akartam hozzá szólni.
Nekem két gyerek születése óta van,most már kilenc éve.Azóta egyszer cserélték.Megvagyok elégedve vele,igaz először furcsa érzés volt.De jobb esetbe nincs vele semmi gond.Persze nem vagyunk egyformák.
A fogamzasgatlo tablettak is okozHATnak meddoseget. Spiral abban az esetben, ha sulyos gyulladas alakul ki miatta, mig a tabletta azzal, hogy lehet soha tobbe nem lesz peteerese a nonek, mert a hormonrendszeret tonkrevagja.
Kinek ez, kinek az a megfelelo, de nem torvenyszeru, hogy mindenkinel, aki ezt valasztja, (sulyos) kovetkezmenyekkel fog jarni a hasznalata.
Én mondjuk azért tetettem fel a 'kívánt létszám' elérése előtt, mert gyógyszert nem szedhetek, a gumit meg utálom.
Ennek ellenére normálisnak tartom magam.
normálisék a kívánt létszám után tetetnek spirált,
illetve úgy emlékszem nem szült (születlen?) nőnek fel sem teszik.
Hát.......azt tudom, hogy mielőtt a doki felteszi a spirált, megkérdezi, van-e már gyereked....
Viszont én a magam részéről cáfolom.
Kiszedettük a spirált, mert babát akartunk, és rögtön az első hónapban meg is foggant :)
Erről nem hallottam, másról viszont igen
Spirállal kapcsolatos:olvastam, hogy meddöséget okoz.Igaz ez?
További ajánlott fórumok: