Spenótot - hogyan készítsek? (beszélgetős fórum)
sót ki ne felejtsd a végén izlés szerint!
fagyasztottat kiolvasztod lábasban 1dl vizzel-Beáztatsz 2zsemlét tejben ha puha kinyomod.csinálsz 1dl olajjal világos rántást beleteszel 2g.zuzott fokhagymát felengeded tejjel.és a felolvadt spenótra öntöd,ehhez teszed a jól elmorzsolt ázott zsemlét és ütsz bele 2 egész tojást,ha kell még öntesz hozzá tejet .állandó keverés közben.A rántás:1dl olaj 2 evőkanál liszt fokhagyma,és 2dl tej kis vizzel.
Sziasztok!
Megcsináltam, és nagyon fincsi lett. Köszi, a segítséget!
Jaaa,és természetesen hozzá tört krumpli,rántott párizsi,tükör tojás,ha főzeléknek csinálom.
Én így készítem:Olajon megpirítok 1 zsemlét apró kockákra vágva,amikor már pirul,hozzáadom a lisztet,majd a zúzott fokhagymát.Ezt pirítom még kicsit együtt,majd az előre felengedett spenótot beleteszem.Felengedem vízzel,vegetázom,sózom,főzöm pár percet,majd behabarom tejfölösen,vagy tejszínesen,attól függ,mihez készítem.
Spenótos penne:
500g spenót apróra vágva, olívaolajon megfonnyasztani, hozzáadni 6 gerezd kipréselt fokhagymát, 10 perccel késöbb 200 ml tejszínt, felfözzük, sóval, borssal, szerecsendióval , kevés pirospaprikával ízesítjük.
Hozzákeverjük az al dentére fött tésztát és parmezánt szórunk rá.
Sziasztok,én szoktam beleütni tojásokat is,úgy is nagyon finom.Vagy mellé bundás kenyér.
Spenót-nyami! :) Nagyon jók a receptek!
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek! Én is fagyasztottból fogom csinálni, és fokhagymásan. Majd megírom milyen lett! :)
Én mondjuk csak fagyasztottból szoktam csinálni. Így: a még megfagyott spenótra ráöntök 1 liter tejet, szép lassú tűzön megvárom míg felenged, közbe néha megkeverem, hogy le ne kapjon a tej. Csinálok egy nagyon-nagyon foghagymás rántást, belekeverem a spenótba rakok bele még 1 kis sót, borsot, na meg egy késhegynyi szerecsendiót, de azt ki lehet hagyni ha valaki nem szereti :)
Szia!
Én úgy szoktam, hogy készítek egy kis rántást, ebbe megy bele az apróra vágott fokhagyma és a spenót (mondjuk én eddig csak fagyasztottból készítettem, ha frissből csinálod, akkor gondolom, meg kell dinsztelni kicsit). Szoktam bele tenni néhány előre beáztatott zsemlét kifacsarva, összemorzsolva és az egészet felöntöm tejjel. Mehet bele só, bors, ízlés szerint, felforralom, és kész is.
Szoktam még szósz formájában is készíteni,ehhez kis olajban megfuttatom a fokhagymát, így bele a spenótot, kicsit dinsztelem, sózom és öntök rá 2 dl tejszínt. Ha túl híg, pici liszttel sűrítem. Ezt a változatot kifőtt tésztára szoktuk tenni, a mi családunkban nagyon bejön ez is.
Síma delikátos vízzel párolom. Közben csinálok egy fokhagymás rántást, és az összetört spenóttal felöntöm. Később a tejfölt belekeverem.
szia!
mindjart jon a hagyomanyos recept, de en maskepp szoktam:
keves olajat felforralok es a nyers megpucolt, alaposan atmosott spenotot megdinsztelem, allandoan kavarom, mig osszeesik es levet enged, el fogja lepni.akkor fokhagymat bele es fozom egy keveset, neha kavarom. osszemixelem, majd tejfollel vagy tejfollel+liszttel feleresztem. so jar bele.
keszitettem hagyomanyos modon is, de igy sokkal kremesebb:)
Attól függ, milyen ízvilágot szeretsz. Az én férjem otthon nem szerette a tejes-cukros változatot, most imádja az én sós-fokhagymás spenótomat. :)
Sziasztok! Ma délután készülök először spenótot készíteni! Hogyan csináljam? Várom a tuti recepteket! :)
További ajánlott fórumok: