Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miből és hogyan készítsek mázat a mézeskalácsra? fórum

Miből és hogyan készítsek mázat a mézeskalácsra? (tudásbázis kérdés)


2012. dec. 16. 07:42
Mézeskalácsra színes tortadara,de hogyan?
2011. febr. 16. 18:52

Ez Nigella csodás cukormáz receptje, de fél adag is elég belőle, mert jó sok. Ennél klasszabbat még nem találtam és isteni finom:


35 dk átszitált porcukor + 2 toj fehérje

5 percig robotgéppel verni, majd + fél citrom leve

és 2 perc robotgépezés

A mázat jó vastagon a tetejére lehet kenni, és színes apró marcipán virágokkal, cukorral díszíteni.


Jó étvágyat!:))

18. Rody (válaszként erre: 1. - Koka-di)
2011. febr. 16. 18:37
szia ! 25 dkg kétszer átszitált porcukor. 1 db tojásfehérje 3-4 csepp citlé. jól kikeverni. A mig sürü nem lesz. Ha nem használod fel aznap, szorosan zárd le és tedd a hütőbe.Üdv:Rody
17. 82499f2528 (válaszként erre: 15. - Betti82)
2010. okt. 29. 19:37
Ez a tuti...
2007. jan. 23. 13:40
Pontosan u.a. akartam írni , mint betti92 . Ez a legegyszerűbb. Díszítheted különböző drazsékkal és csokiforgáccsal,de ez már a fantáziád feladata.
2007. jan. 20. 20:40
Kb:1 tojásfehérjéhez 10dkg cukor jár,és gőz fölött kell felverni.De előbb ki kell sütni az összes kalácsot,mert hamar megszilárdul a hab.
14. kft
2007. jan. 1. 22:18
8.piros35-ua. írta mint én:14.kft. tehát ez a mienk a tuti.
13. kft
2007. jan. 1. 01:42
3 tojásfehérjét 24 evőkanál porcukorral és 3 kávéskanál ecettel kemény habbá verjük és ezt nyomózsákból nyomjuk ki a mézes süti tetejére.
12. Zsu32
2006. dec. 23. 20:51
MI úgy csináltunk tegnap az anyukámmal hogy tojásfehérjét porcukorral gőz felett kemény habbá főzzünk.utána lehet tenni bele színezéket.
2006. dec. 21. 20:43

Ez egy egyszeru citromos finom maz fozni sem kell;

porcukrot surure keversz citromlevel hogy jo ragacsos legyen,ezzel bekened a kalacskakat.Szint is tehetsz bele etkezesi festekbol szin szerint egy egy cseppet:)))Masnapig szaradni hagyod:))

10. anita72 (válaszként erre: 9. - Koka-di)
2006. dec. 21. 17:09
Túl hígra csináltad, azért folyik szét. Szitáld át a porcukrot akkor nem lesz csomós.
2006. dec. 20. 21:06

Nekem miért nem marad meg a rajz? Mindig szétfolyik.:( Porcukor ide vagy oda, nekem mindig szemcsés marad.:( Nagggyon béna vagyok, brü-hü-hü:((((


köszi még egyszer! :)

8. PIROS35 (válaszként erre: 1. - Koka-di)
2006. dec. 20. 07:54
Én tojásfehérjét szoktam felverni,majd mikor már majdnem jó,akkor kevés p.cukorral és néhány csepp citromlével tovább verem,majd nyomózsákba (esetleg nylonzacskó egyik sarkát picit kivágva)téve kidíszítem a mézeskalács tetejét.(Hamar megszárad.)
2006. dec. 19. 22:48
Felvert tojássárgájával is díszítheted,ha mintát rajzolsz vele, szép karcosra szárad.A tojássárga-mázzal fel tudsz ragasztani különböző magvakat is, vagy pedig pl. fonatokat a saját tésztájából készítve.
2006. dec. 19. 13:14
Én is így szoktam,de ha színeset akarsz tehetsz bele szörpöt ha van otthon,vagy meggylevet.
2006. dec. 19. 06:52
ecet helyett citromlevet öntünk bele
2006. dec. 18. 19:43
köszi csajok! :)
2006. dec. 18. 13:42
1 tojásfehérje, 25-30 dkg átszitált porcukor, pár csepp ecet, robotgéppel minimum 5 percig verni.
2006. dec. 18. 13:02
Én a tojásfehérjét pár csepp ecettel félig habosra keverem robotgéppel, beleteszem a porcukrot, utána kemény habbá felverem.Ezzel díszítem, langyos sütöben vagy más meleg helyen(nálam a cserépkályha teteje)rövid idő alatt megszárad a máz.
2006. dec. 18. 08:49

Sziasztok!


Miből és hogyan készítsek mázat a mézeskalácsra? Évek óta próbálok mintákat rajzolni rá, különféle kutyulékokból (tojásfehérje-cukor, víz-cukor, készenvett masszapor...) de egyik sem olyan, amilyennek lennie kell.

Ti hogyan készítitek? Miből?


Köszönöm a hozzá szólásokat! :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook