Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Habtejszínből hogyan készítsek tejszínhabot? fórum

Habtejszínből hogyan készítsek tejszínhabot? (tudásbázis)


25. andi6020 (válaszként erre: 24. - Jeti)
2018. febr. 2. 18:55
3 fokon.
24. jeti
2018. jan. 27. 16:03
Azt írják itt h 12 órán kereszetül kell hűteni a tejszínt, kérdésem, hogy hány fokon, hisz a boltban már eleve a hűtőből veszem el, az nem elég? Sajnos nekem sosem sikerült, mert mikor beletettem a habfixálót mindig összeesett, hogyan kell ezt csinálni?
2009. júl. 22. 13:39
Én évekig abból a porból dolgoztam, amihez tejet kellett adni. Az elvolt a kamrában magának, 2 deci tej mindig van itthon, s ha szükség volt rá,előkaptam. Mostanában már mindig van itthon tejszín: a zacsisat süteményhez, a főzőtejszínt leveshez, mártáshoz használom. De írj, ha remekeltél, ez nekünk is sikerélmény:)
2009. júl. 22. 12:15
Igazából legutóbb csak egy babapiskótás pudingot csináltam és ahhoz szerettem volna az íze kedvéért.
2009. júl. 21. 18:03
Nem. Kezded a robotgéppel a keverést. Ha már olyan habszerű, akkor leállítod, beleszórod a porcukrot, ismét kevered, majd bele az a két tasakot, s ekkor már nem kell soká keverni, hisz a por éppen segít befejezni a műveletet. Felfordítod az edényt és nem csusszan ki belőle, hanem szilárdan benne van. Ekkor a célnak megfelel. Mire akarod használni? Tortába, gesztenyére?
2009. júl. 21. 17:50
És a habfixálót meg a porcukrot már az elején tegyem bele?
19. klarika5 (válaszként erre: 17. - Mandulaszem)
2009. júl. 21. 16:38

Ha a tasakosat próbálod ki először, s az utasítás szerint jársz el, azt nem lehet elrontani. Szilárd is lesz, édesített is, csak tej kell hozzá. Persze van aki nem szereti, mert mű.

A dobozos, vagy zacsis habtejszinnel sem kell parázni. Ha a porcukrot belekanalazod-2-3 evőkanállal/ki, milyen édesszájú/ az már "megfogja", s bele két kis tasak habfixáló por, s már kész is.Nem kell kis strébernek lenni, itt nem érvényes, minél tovább köpülöm,annál jobb.

Nekem nincs habszifonom. Szoktam venni habsprayt, pl gesztenyepüréhez, de az valahogy hamar összeesik, inkább kávéba jó egy spricc belőle. Na jelezd, ha először érezted, hogy megszületett a MŰ!:))

2009. júl. 21. 15:00
És ha szifonnal próbákozom? Egy patron elég hozzá? Kb. mennyi idő kell neki?
2009. júl. 21. 15:00
Jó lenne már belejönnöm, mert nem olcsó mulatság:)
16. klarika5 (válaszként erre: 14. - 2104cc91e8)
2009. júl. 21. 08:14
Ez jó, tetszik:még nem...már nem.
2009. júl. 21. 08:13
Igazad van, gyakorlat teszi a mestert. De mindennel így vagyunk, nem? :)
2009. júl. 21. 07:55

Na, igen, pont azt a pillanatot nehéz elkapni amikor elég a habverésből :(

Ez olyan, ha Valaki még nem rutinos, hogy:

még nem jó, még nem jó, már nem jó :(

2009. júl. 21. 07:26

Mielőtt habot szeretnél, minimum 12 órát legyen hűtőben.

Először alacsony fokozaton verd, és amikor picit sűrűsödik, akkor kapcsold feljebb.

Arra kell vigyázni, ha túlvered, akor tényleg vaj lesz belőle.

12. 9933e6cc1b (válaszként erre: 6. - Mandulaszem)
2009. júl. 21. 06:59

A tisztánlátás végett.Nem túró lett.

Egyszerűen köpültél egy kis vajat! :))))

2009. júl. 21. 05:43
Szerintem ez a neve, hogy TEJSZÍNHABPOR, olyan kék, meg sárga szín rémlik. De van Laci bácsi tejszínhabpor is. Most nincs itthon, de látod, ma veszek is.:))
10. mandulaszem (válaszként erre: 8. - Klarika5)
2009. júl. 20. 21:33
Ennek a tejszínhabpornak pontosabban mi a neve?
2009. júl. 20. 21:32
Köszönöm a sok tippet, remélem legközelebb menni fog.
8. klarika5 (válaszként erre: 2. - Mandulaszem)
2009. júl. 20. 20:46
Mert túl soká keverted a habverővel. Mikor látod, hogy már kezd a kívánt állagú lenni, akkor tegyél bele porcukrot, s lehet kapni a boltban kis zacsi habfixáló port, olyan, mint a vanília-méretre. De van olyan tejszínhabporom is mindig itthon, amiből tej hozzáadásával lehet habot nyerni.Ha véletlenül nincs itthon kiszacsis, ebből teszek bele egy e.kanállal. Azt még belszórod, és csak addig verd, míg ha felfordítod a tálat, benne marad. Legyen hideg valóban a tejszín.
7. emelint (válaszként erre: 6. - Mandulaszem)
2009. júl. 20. 20:03
HIDEG LEGYEN! :) :D
2009. júl. 20. 20:02

Hát először próbáltam szifonnal. Nem ért semmit.

Aztán elkezdtem verni mérőtálban, kezdett sűrűsödni...majd jött a túró

2009. júl. 20. 19:56

Én úgy tudom, hogy addig kell verni amíg az eredeti tömegének kétszeresére növekszik!

Én ezért mércés edénybe teszem és abban verem fel:)

4. emelint (válaszként erre: 2. - Mandulaszem)
2009. júl. 20. 19:56
Én is így jártam! Aztán anya adta tanácsul, hogy legyen nagyon hideg! Így mielőtt felverem 10-15 percre beteszem a fagyóba, attól függ, hogy előtte vettem vagy már volt hűtőben! Hidd el ez a lényege, legyen hideg!
2009. júl. 20. 19:54
Fel kell verni:)habverővel vagy szifonnal, de az a lényeg hogy nagyon hideg legyen a tejszín, és pl gesztenyepüréhez nem szoktam cukrozni, de ha sütihez kell, akkor rakok bele egy kis cukrot. És aikor meg lehet fordítani a tálat és a hab meg se moccan akkor jó. DE LEGYEN NAGYON HIDEG A TEJSZÍN, jó azért fagyos ne legyen
2009. júl. 20. 19:52
Már sokadik próbálkozásra összetúrósodott. Adjatok ötletet, ti hogyan készítitek.
2009. júl. 20. 19:52
Habtejszínből hogyan készítsek tejszínhabot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook