Sós-magvas keksz recept


- 25dkg teljeskiőrlésű liszt (vagy: 20dkg tk. liszt, és vmilyen korpa; vagy 16dkg Norbiliszt, és 8 dkg tk. liszt, így már 1-es lesz!!!)
- 2 db tojás sárgája
- 1 tk só
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 dl tejföl
- 8 dkg vaj / sütőmargarin
A Sós-magvas keksz elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és kb. 3mm vékonyra kinyújtjuk a tésztját. Amíg egyben van, addig kentem meg tojással, de ezt lehet már akkor is, amiután már felvágtuk. Egy derelye vágóval négyzet, vagy téglalap formájúra fel lehet darabolni, és a tetejét ízlés szerint lehet megszórni: Szezámmaggal, darabolt natúr napraforgómaggal, vagy reszelt sajttal. 160 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kész.
Egy tepsinyi adag.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: agave87, 2008. jún. 16. 14:22
A sós-magvas keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.