Sörtésztás fánk recept
30 perc
A Sörtésztás fánk hozzávalói:
1 dl tej
2,5 dkg vaj
2 dkg élesztő
20 dkg liszt
1 tojás
1 teáskanál cukor
1 dl világos sör
A Sörtésztás fánk elkészítési módja:
1, A tejet meglangyosítjuk, a vajat megolvasztjuk. A tejet nagy tálba öntjük, rámorzsoljuk az élesztőt, rászitáljuk a lisztet, és sima tésztává összedolgozzuk. A tojássárgáját a cukorral, fél teáskanál sóval és a sörrel felváltva a tésztához keverjük. Végül az olvasztott vajat is hozzá dolgozzuk. A tésztát letakarva 1 óránát kelesztjük meleg helyen. 2, A tojásfehérjét egy kis sóval kemány habbá verjük, és óvatosan a kelt tésztához keverjük. 3, Az olajat felforrósítjuk. A tésztából evvőkanál segítségével gombócokat szaggatunk, és az olajban egymás után két perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Le csepegtetjük, majd porcukorral meg szórjuk. Tálalhatjuk finom házilekvárral is :)
A
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csepke2005, 2007. aug. 21. 23:03
A sörtésztás fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.