Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Somlói Amitól és Nonotól recept

Somlói Amitól és Nonotól recept

Elkészítési idő 40 perc

A Somlói Amitól és Nonotól hozzávalói:
piskóta tészta
(cukor, liszt, 8 tojás)
1 cs vanília puding
1 cs csoki puding
dió
1 evőkanál rum
tejszínhab


A Somlói Amitól és Nonotól elkészítési módja:
Piskóta tészta: 8 tojás fehérjét kemény habbá verem. Beleteszek 8 evőkanál cukrot (egyesével), a 8 tojás sárgáját (egybe) és 8 evőkanál lisztet (egyesével). Ezt kivajazott, kilisztezett tepsibe, 180 fokon, 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Amíg sül, megcsinálom a pudingokat, a szokásos módon. Ha megsül a piskóta és kihűl, darabokra tépkedem, és hagyok egy csíkot, amit szépen hosszában szeletelek, ez lesz a teteje:) Jénaiba az alábbi módon teszem: Egy sor piskóta-vanília puding-tört dió-piskóta-csoki puding-tört dió-szépen vágott piskóta. Én a végén meg szoktam öntözni egy kis rummal a tetejét.

Nekem ez a piskóta tészta nagyon bejött, egy tálban ki tudom keverni és csodaszépen feljön:) a somlóihoz a 8 tojásból piskóta nekem pont elég volt.

Ha összeállítottam akkor hűtöm 1-2 órát és mikor tálalom csak akkor teszem rá a habot:)

Jó étvágyat hozzá:)

(fotó róla a naplómban:D)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A somlói amitól és nonotól elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook