Somlói Amitól és Nonotól recept
40 perc
A Somlói Amitól és Nonotól hozzávalói:
piskóta tészta
(cukor, liszt, 8 tojás)
1 cs vanília puding
1 cs csoki puding
dió
1 evőkanál rum
tejszínhab
A Somlói Amitól és Nonotól elkészítési módja:
Piskóta tészta: 8 tojás fehérjét kemény habbá verem. Beleteszek 8 evőkanál cukrot (egyesével), a 8 tojás sárgáját (egybe) és 8 evőkanál lisztet (egyesével). Ezt kivajazott, kilisztezett tepsibe, 180 fokon, 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Amíg sül, megcsinálom a pudingokat, a szokásos módon. Ha megsül a piskóta és kihűl, darabokra tépkedem, és hagyok egy csíkot, amit szépen hosszában szeletelek, ez lesz a teteje:) Jénaiba az alábbi módon teszem: Egy sor piskóta-vanília puding-tört dió-piskóta-csoki puding-tört dió-szépen vágott piskóta. Én a végén meg szoktam öntözni egy kis rummal a tetejét.
Nekem ez a piskóta tészta nagyon bejött, egy tálban ki tudom keverni és csodaszépen feljön:) a somlóihoz a 8 tojásból piskóta nekem pont elég volt.
Ha összeállítottam akkor hűtöm 1-2 órát és mikor tálalom csak akkor teszem rá a habot:)
Jó étvágyat hozzá:)
(fotó róla a naplómban:D)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Noémi 23, 2009. febr. 14. 14:02
A somlói amitól és nonotól elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.