Sokat szorongok és félek. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
"Az egyetlen dolog,amitől félnünk kell,az maga a félelem."
Vannak hatásos módszerek.
Kedves Judit, ha gondolod írj privátba, bár fiatalabb vagyok nálad. De hátha tudnánk beszélni valamiről.
ui. a könyvet is köszönöm
Nekem sincs barátom. Barátnőm több éve meghalt. A környezetemmel pedig csak a semmiről lehet beszélgetni, különben megy a pletyka ezerrel.
Évek óta azzal nyaggatnak a hozzám hasonló korúak, hogy menjek velük a nyugdíjas klubba. Nem rég elkezdtem gondolkodni, lehet érdemes lenne, hisz már majdnem 70 vagyok és nincs társaságom. Erre fel arra lettem figyelmes a minap a vonaton, hogy 2 idős ismerősöm Siófoktól Világosig megállás nélkül azok életét analizálja, akikkel a nyugdíjas klubban beszélgettek. Hát ezért menjek közéjük?
Hát ezek vannak.
Bennem is van szorongás, némi félelem az életem hanyatlásával kapcsolatban, mivel nálunk az idősgondozás nem áll a helyzet magaslatán. Én is próbálok ezen túllendülni, és minél kevesebbet gondolni erre. Jó lenne valakivel erről és másról is bizalmasan beszélgetni, tanácsot adni-kapni, de ennek a lehetősége várat magára.🙂
de még barátaim sincsenek akivel megbeszélhetném ezeket."
Ez nagy baj, a kibeszéletlen probléma rágja a lelked, később akár a tested is. Pszichés dolgok okozhstnak fizikai megbetegedést, nem csak tünetet
Be tudod forgatni valamilyen sportba.
Jól le kell fárasztani magad.
Hidd el, segít! 👍
További ajánlott fórumok:
- Nagyon görcsölök, szorongok, mikor vezetnem kell. Sokszor azt sem tudom, merre van a jobb és a bal.Mit tehetnék?
- Lázas a kisfiam. Alig eszik, és nem akar sokat inni se, félek kiszárad. Mit tegyek?
- Itthon szorongok, félek
- Mit tegyek, van egy 1, 5 cm-es epekövem? Nem fáj, de sokat van hányingerem, a műtéttől félek.
- Nagyon szorongok. Nem merem mondani már a pszichiáter...
- Sorstársak, pánikbetegek, szorongók!